Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda;
minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne.
Matt.25: 35
 

Kenialainen mies seisoo ja katsoo kameraan vahvasti. Hän on mukana rauhantyössä omassa maassaan.

Kansainvälinen diakonia

 

Kirkon Ulkomaanavun (KUA) kautta teemme kansainvälistä diakoniaa: Kehitysyhteistyötä, humanitaarista avustustyötä ja vaikuttamistyötä.

Kirkon Ulkomaanavun periaatteena on tehdä työtä siellä, missä avuntarve on suurin ja missä muut eivät auta.

Kirkon Ulkomaanapu on sitoutunut työskentelemään läheisessä yhteistyössä ekumeenisten ja uskopohjaisten kumppanien kanssa ja edistämään uskontojen välisiä yhteistyömuotoja avustus- ja vaikuttamistyössä.

Kirkon Ulkomaanavun arvot ovat valikoimaton lähimmäisenrakkaus, periksiantamaton toivo, rohkeus ja kunnioitus. Kristillisen lähimmäisenrakkauden ja oikeudenmukaisuuden periaatteet ohjaavat toiminnan painottumaan kaikkein köyhimpien pariin, edistämään rauhaa ja vahvistamaan ihmisoikeuksia. 

YouTube-video


Naisten Pankki

Vapaaehtoisyhteisö, jossa toimintaa ideoivat ja toteuttavat seurakunnan vapaaehtoiset. 

Naisten Pankki toimii yhteistyössä Kirkon Ulkomaanavun kanssa. Vapaaehtoisverkosto keskittyy varojen keräämiseen ja yhdessä Kirkon Ulkomaanavun kanssa valitaan avustuskohteet ja määritellään avustustoiminnan muodot.

Kirkon Ulkomaanavun periaatteiden mukaisesti Naisten Pankin työtä tehdään kaikkien ihmisten kanssa uskontoon, etniseen taustaan, sukupuoliseen suuntautumiseen tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta. Tavoittena on ihmisten auttaminen. 

Naisten Pankki on suomalainen keksintö.
Tule mukaan toimintaan!

 

Auta naista – autat koko kylää!

Naisten Pankki hankkii varoja kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon parantamiseksi. Naisten tukeminen on tehokkain yksittäinen keino köyhyyden poistamisessa.

Vantaankosken seurakunnassa toimii aktiivinen Naisten Pankin ryhmä:

"Järjestämme mm. Soppalounaita. Keitämme kattilallisen parasta soppaamme, leivomme leipää, pullaa, kakkua, tuomme muita tykötarpeita. Kaikenikäiset naiset voivat vaivattomasti osallistua talkoisiin. Yhteinen ateriointi on myös lämmin hetki messun, muun tapahtuman, konsertin tai esitelmän jälkeen. Seuraava Soppalounas on lauantaina 3.3.2018 klo 12 Myyrmäen kirkolla.

Kirkkokahvituksia järjestämme muutaman kerran vuodessa. Pop-up-kahvila syntyy Myyr Yorkin käsityömarkkinoilla Isomyyrissä 24.3.2018.

Teemme myös käsitöitä, koruja ja leivonnaisia myytiin. Postikorttejamme on myynnissä tapahtumissa sekä kirkolla.

Naisten Pankki on suomalainen keksintö. Kaikki eivät ole leipureita tai käsityöihmisiä, joten tule mukaan ideoimaan, millä eri tavoilla voimme toimia Naisten Pankin ja kehitysmaiden naisten hyväksi!"

Tule mukaan toimintaan!

Ota yhteyttä:
- Hannele Kauranne,
hannele.kauranne (at) gmail.com
- Ulla Pohjolan-Pirhonen,
upohjolanpirhonen (at) gmail.com