Kaupunginjohtaja ja piispa kokeilivat puttaamista Yhteisvastuugolfissa

21.5.2018 14.39

Ritva Viljanen ja Teemu Laajasalo puttausnurmella

Keimola Golfissa Vantaalla maanantaina 21.5.2018 pelattu Yhteisvastuugolf keräsi ennätyssumman nälän ja köyhyyden vastaiseen työhön. Aurinkoisessa pelipäivässä oli mukana 64 pelaajaa ja tapahtuma tuotti Yhteisvastuukeräykseen nettona noin 12 000 euroa.

Yhteisvastuugolf järjestettiin Keimola Golfissa ensimmäistä kertaa vuonna 2012. Tänä vuonna myös pelaajamäärä oli suurempi kuin koskaan ennen tapahtuman historian aikana.

41 pelaajaa edusti yrityksiä ja 23 oli mukana yksityishenkilöinä. Osallistumismaksu yrityksiltä on 350 euroa ja yksityisiltä 85 euroa pelaajaa kohti.

 

Piispa Laajasalo puttaa

Piispa Teemu Laajasalo puttaa. Kaupunginjohtaja Ritva Viljanen seuraa taustalta.

 

Kaupunginjohtaja ja piispa kokeilivat puttaamista

Pelipäivän avasivat puttauskisan merkeissä Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo. Kumpikaan ei ollut ennen kokeillut golfia.

– On hienoa, että Yhteisvastuukeräykseen voidaan kerätä varoja niin monella tapaa. Näin saadaan erilaisille ihmisille sopivia tapoja tehdä hyvää, sanoo kaupunginjohtaja Viljanen.

– Tämän vuoden keräyksen teema, nälän ja köyhyyden vastainen työ, on ajankohtainen Vantaallakin. 80-luvulla Suomessa oli maailman pienimmät tuloerot, mutta nyt köyhyys ja syrjäytyminen lisääntyy huolestuttavasti, Viljanen jatkaa.

– Yhteisvastuuvaroistakin tukea saava Yhteinen pöytä -hävikkiruokahanke on kaupungille tärkeä, sillä se tarjoaa enemmän kuin pelkkää ruoka-apua. Tukea tarvitsevat voidaan kohdata kunnioittavalla tavalla Yhteisen pöydän kautta. Tämä ei kuitenkaan poista tarvetta tarttua ongelmien varsinaisiin syihin. Olen aloittanut segregaation vastaisen ohjelman, joka takaa syrjäytymisvaarassa oleville asuinalueille enemmän resursseja kaupungilta.

Piispa Teemu Laajasalo avasi Yhteisvastuugolfin ja iloitsi suuresti siitä, että tällainen tapahtuma on olemassa.

– Näen tässä kolme tärkeää asiaa: Ensinnäkin tapahtuma tuo iloa osallistujille. Toisekseen tämä tuo iloa niille, jotka saavat apua keräyksen kautta. Lisäksi pidän Yhteisvastuugolfia hienona innovaationa. Kuten hyvät innovaatiot, myös Yhteisvastuugolf on monistettavissa ja sitä voidaan levittää Vantaalta muuallekin, Laajasalo sanoo.

 

Kristian Warras

Kristian Warras

 

Hyvää itselle ja toisille

Elite Alfred Berg -varainhoitoyhtiön liiketoimintajohtaja Kristian Warras on ensikertalainen Yhteisvastuugolfissa, mutta hänen edustamansa yritys on osallistunut hyväntekeväisyystapahtumaan aiemminkin.

– On hienoa olla mukana Yhteisvastuugolfissa hyvän asian puolesta. Tässä yhdistyy hauskanpito ja hyvän tekeminen. Tapahtuma on myös omiaan verkostoitumiseen ja uusien ja vanhojen pelikavereiden kanssa jutusteluun, toteaa Warras.

Keimola Golf Clubin toimitusjohtaja Pekka Palmunen on tyytyväinen siihen, että Yhteisvastuugolfia pelataan Keimolassa jo seitsemättä kertaa.

– Tämä on meidän tapamme huolehtia yhteiskuntavastuusta. Meillä on kauden aikana kolme hyväntekeväisyystapahtumaa, ja Yhteisvastuugolf on niistä ensimmäinen. Tästä on tullut meille mukavasti toimiva tapahtuma, joka avaa klubin kisakauden.

– Iloitsen siitä, että myös monet seuramme jäsenet ovat löytäneet Yhteisvastuugolfin, Palmunen sanoo.

Pekka Palmunen

 

Yhteisvastuugolf laajenee Espooseen

Tähän saakka Suomen ainoa Yhteisvastuugolf on pelattu Keimolassa, mutta kesäkuussa pelitapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa myös Espoossa Tapiola Golfissa. Järjestäjänä on Espoonlahden seurakunta, joka kirkkoherra Jouni Turtiainen ja hankeen puuhamies Ari Lassila olivat mukana Keimolan pelipäivässä.

– Olimme kuulleet hyvää tästä tapahtumasta. Meille tuli myös kyselyitä, miksei tällaista voisi järjestää Espoossakin. Niinpä tartuimme tuumasta toimeen ja Yhteisvastuugolfia pelataan Tapiolassa keskiviikkona 20.6. Mukaan ehtii vielä ilmoittautua, Turtiainen vinkkaa.

Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen ja Espooonlahden kirkkoherra Jouni Turtiainen

Vantaankosken kirkkoherra Hannu Pöntinen ja Espooonlahden kirkkoherra Jouni Turtiainen

 

« Uutislistaukseen