Kastepäivänä lapselle voi antaa taivaallisen lahjan vähällä vaivalla

9.4.2018 11.01

Kastettava lapsi sylissä

Kastepäivänä voi keskittyä tärkeimpään - lapsen juhlaan - ilman huolta käytännön asioista. Kastepäivää vietetään 6.5. Hämeenkylän ja Pyhän Laurin kirkoissa.

 

Vantaalla järjestetään toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina Kastepäivä. Silloin Pyhän Laurin kirkkoon ja Hämeenkylän kirkkoon voi viedä lapsensa kasteelle minimaalisella vaivannäöllä.

– Tarjolla on kauniit puitteet, kakkukahvit ja kastemekko, jos tarvitaan. Seurakunnalta saa kaiken, mitä kastetilaisuuteen kuuluu. Tilaisuuden on tarkoitus olla perheelle mahdollisimman helppo, sanoo pastori Jarna Wikström Hämeenkylän seurakunnasta.

Jarna Wikström ja pastori Johanna Jakonen Tikkurilan seurakunnasta ovat Kastepäivän puuhanaisia Vantaalla.

– Tänä vuonna on jo kutsuttu kasteelle perheitä, joissa on vuosina 2015–17 syntyneitä kastamattomia lapsia. Seurakunnista on lähetetty koteihin postitse kutsukirje, jossa on ohjeet siitä, miten Kastepäivään voi ilmoittautua, Wikström kertoo.

Kutsua ei välttämättä tarvita, vaan Kastepäivään voi tuoda alle 15-vuotiaat lapsensa kastettaviksi, jos ristiäisiä ei ole aiemmin pidetty.

– Perhe voi keskittyä olemiseen ja perheeseen, eikä tarvitse hössöttää ja kuluttaa voimavaroja tarjoilujen ja muiden käytännön järjestelyjen kanssa, sanoo Wikström.

► Miten toimia, jos haluat Kastepäivään ja miksi kastaa lapsi - Lue koko juttu Kirkko ja kaupungista

« Uutislistaukseen