Yhdessä syöminen hoitaa ruuan ja seuran nälkää – Yhteisvastuukeräys alkaa 4.2.

26.1.2018 15.16

Ruokailu Korson kirkolla

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys torjuu nälkää ja köyhyyttä. Vantaalla paikallinen osuus keräystuotosta ohjataan yhteisöruokailujen tukemiseen, joissa nautitaan sekä ruuasta että seurasta.

 

Korson kirkolla katetaan kauniisti ja tarjoillaan pöytiin

Korson kirkolla sisään tullessa tehdään ensin paikkavaraus pöytään. Kirkkosalissa on mahdollisuus osallistua lyhyeen hartaushetkeen, mutta se ei ole välttämätöntä. Ruokasalissa istutaan vapaaehtoisten kauniisti kattamiin neljän hengen pöytiin, joihin vapaaehtoiset tarjoilevat ruuan.

Korsossa keinot yhteisöllisyyden luomiseen ja ruokajonojen poistamiseen olivat yksinkertaiset: pienet neljän hengen pöydät ja pöytiintarjoilu.

- Meillä on ollut ensin pitkät pöydät, mutta sinne voi upota niin, ettei ole pakko jutella kenenkään kanssa. Voi olla mahdollista, että lähdet ruokailusta ilman, että olet sanonut kenellekään sanaakaan, kuvaa diakoni Pia Olkkonen Korson seurakunnasta.

- Sitten ajattelin, että kokeillaan laittaa pöydät neljän hengen pöytäryhmiin. Palaute oli saman tien, että tämä on hieno juttu. Nyt tulee juteltua, vaikka istuu vieraan ihmisen kanssa samassa pöydässä.

Korson kirkolla ruokaillessa monella on sekä ruuan että seuran nälkä. Jos vain toinen tulee täytetyksi, olo voi silti jäädä tyhjäksi.

- Vantaan Yhteinen pöytä -verkostolla on se periaate, että halutaan tukea yhteisöruokailuja ja että saadaan ihmiset pois jonoista. Me tehdään se niin, että ihmiset istuvat pöytään ja me tehdään se jonottaminen. Tarjoilijat jonottavat ruokaa ja vievät ihmisille pöytiin, Olkkonen kuvailee.

- On ollut ihmisiä, jotka eivät ole moneen viikkoon syöneet lämmintä ateriaa ja tämä on pitkästä aikaa ensimmäinen tilaisuus, että pääsee syömään.

► Katso video Korson kirkon ruokailusta

Vantaan seurakuntien ruokailuissa kävi vuonna 2017 yhteensä lähes 28 000 henkeä. Maksuttomia ruokailuja aamupaloista puuroihin tai lounaisiin järjestetään joka arkipäivä eri puolilla kaupunkia.

Monissa seurakuntien ruokailuissa keskeisessä roolissa on vantaalainen, ainutlaatuinen Yhteinen pöytä -verkosto, joka luo mallia yhteisölliselle ruoka-avulle ja hävikkiruoan jakelulle. Seurakunnissa diakoniatyöntekijät yhdessä vapaaehtoisten kanssa toteuttavat ruokailutilanteet.

► Ilmaisia ja edullisia ruokailuja Vantaalla

Vantaalla Yhteisvastuu-kerääjänä tuleva kaupunginjohtaja Ritva Viljanen

Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 4.2. Vantaalla kerääjäksi ryhtyy myös tuleva kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, joka osallistuu Myyrmäen Paalutorilla pidettävään talviriehaan, joka on samalla yksi keräyksen avaustapahtumista Vantaalla. Viljanen on paikalla keräyslippaan kanssa 4.2. klo 14.30–15.

Vuoden 2018 Yhteisvastuukeräys torjuu nälkää ja köyhyyttä.

Yhteisvastuukeräyksen tuotosta 60 % ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

► Lue lisää tapahtumista, joissa voit tukea Yhteisvastuukeräystä vetokoira-ajelulla, tikkupullalla tai lounaalla.

« Uutislistaukseen