Marjut Korhosen valokuvataidenäyttely Myyrmäen kirkossa 6.1.–4.2.2018

2.1.2018 11.27

Marjut Korhonen: Vieraat ihmiset

Myyrmäen kirkossa aukeaa loppiaisena 6.1. helsinkiläisen Marjut Korhosen valokuvanäyttely Kohtaamisia. Näyttely käsittää viisi digitaalisella kollaasitekniikalla rakennettua suurikokoista valokuvaa.

- Teokset kuvaavat kansalaisia erilaisissa tilanteissa ja paikoissa, jotka voivat olla todellisia tai täysin omaan mielikuvaani perustuvia. Haluan tuoda esiin tämän päivän ihmiskontakteja, kohtaamisia, jotka jäävät usein hyvin pinnallisiksi, arvoituksellisiksi tai toimivat enemmän elekielen kuin verbaalisen ilmaisun kautta, Korhonen kertoo.

Syrjäytyminen, yksin jääminen, ulkopuolisuus, vilpittömän läheisyyden puute ovat tunnetiloja, joita Marjut Korhonen haluaa teoksilla tuoda esiin. Muovisten figuurien käyttö ihmisten sijaan korostaa tätä.

- Oma henkilökohtainen tila ja tarve olla paljastamatta liikaa itsestään on kuvattu erilaisina sermeinä sekä puoliläpäisevinä ikkunoina ja ovina.

Marjut Korhonen aloitti valokuvauksen parissa mainos- ja tuotekuvaajana 1990-luvulla. Taidekuvauksen hän aloitti vuonna 2008. Nyt hänen teoksensa keskittyvät digitaalisiin valokuvakollaaseihin, jotka syntyvät mielikuvia luovan prosessin tuloksena. Työt sisältävät naivistisia ja surrealistisia piirteitä huumoria unohtamatta.

Näyttely avataan kirkkokahveilla la 6.1. klo 10 alkavan loppiaisen messun jälkeen. Teokset ovat nähtävillä kirkon aukioloaikoina: arkisin klo 9–16 ja sunnuntaisin klo 10 alkavan messun yhteydessä.

Kuva Marjut Korhonen: Vieraat ihmiset

« Uutislistaukseen