Maria Ylipää laulaa timpurin muijasta Pyhän Laurin kirkossa

5.12.2017 08.03

maria ylipää
Konsertissa soivat joulumusiikin klassikot ja tuoreet helmet Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Amerikasta.
 
Näyttelijä-laulaja Maria Ylipää, onko ollut kiire viime aikoina?
– Olen tehnyt kirkkokeikkoja Jukka Leppilammen ja Marzi Nymanin kanssa, ja minulla on ollut kuvauspäiviä Luottomies-komediasarjan jouluspesiaaliin. Viime viikolla olin tekemässä musikaalikonserttia Kuopion kaupunginorkesterin kanssa. Finlandiatalossa oli romanssimusiikin konsertti ja ensi viikolla alkaa UMO big bandin kanssa joulukonserttikiertue.
 
– Niin, ja Aasi ja timpurin muija -joulusinkku julkaistiin viime viikolla. Tekstin on kirjoittanut Heimo Hatakka ja sävellyksen on tehnyt Leppilampi. Tässä joululaulussa on aika erilainen ja inhimillinen kulma Marian suulla kerrottuna: raskaana navetassa Betlehemissä.
 
Mitä joulukonsertissa kuullaan?
– Konserteissa kuullaan suomalaista, ruotsalaista, norjalaista ja amerikkalaista musiikkia. Aasi ja timpurin muija on mukana. Tuoretta joulumusiikkia on myös Anna-Mari Kähäränsävellys Ilpo Tiihosen runoon Likainen enkeli. Klassikoista esitetään ainakin O Holy Night,Silent Night ja Go Tell It on the Mountain. Leonard Cohenin Hallelujah sopii jouluun, vaikkei se perinteinen joululaulu olekaan.
 
 
Maria Ylipää & UMO: Tarinoita joulusta
pe 8.12. klo 18 Pyhän Laurin kirkossa, Kirkkotie 45
 
 
Kuva:Tero Ahonen
Teksti: Nina Riutta

« Uutislistaukseen