Entinen seurakuntanuori Maco Oey palaa Myyrmäen kirkolle keikalle 25.11.

21.11.2017 12.08

Maco Oey ja kitara

Radioaalloiltakin tuttu laulaja-lauluntekijä Maco Oey heittää lämmintunnelmaisen konsertin "Elämän kirjopyykkilauluja" Myyrmäen kirkolla pienessä St. Martinin kappelissa lauantaina 25.11. klo 18.

Maco Oey on Vantaankosken entinen seurakuntanuori, ja iltaan kutsutaan erityisesti mukaan entisiä seurakuntanuoria. Tilaisuus on avoin kaikille muillekin.

Maco esittää yhdessä kitaristi Janne Saksan kanssa lauluja vuosien varrelta. Vierailevana tähtenä kosketinsoittimen äärellä on seurakunnassamme diakonina toimiva musiikin moniosaaja JP Virtanen.

Seurakuntanuoritaustan vuoksi Myyrmäen kirkon keikka on Maco Oeylle erityinen. Kyselimme Macolta hänen seurakuntanuoriajoistaan ja musiikistaan.

- Minusta tuli Vantaakosken seurakuntanuori 1980. Riparini veti kappalainen Tapio Rahkonen. Muistan kuinka isoskoulutukseen tuli valtava määrä nuoria Kaivokselan kirkolle. Lämmin yhteisöllisyys niistä illoista jäi erityisesti mieleeni. Ketään ei painostettu julistamaan uskoa, vaan sai myös epäillä ja tuoda esille omia ajatuksia.

Macolle jäi myönteiset kokemukset seurakunnan nuorten toiminnasta.

- Seurakunta voi edustaa parhaimmillaan sitä, että ihmiset otetaan huomioon sellaisina, kun he ovat. Mielestäni Vantaankosken srk:n työntekijät onnistuivat siinä erityisen hyvin nuoruudessani. Mieleeni niistä ajoista on jäänyt erityisnuorisotyöntekijät Mano ja Vesa Laukkarinen sekä pastorit Jaakko Simojoki ja Antti Weckroth, Maco muistelee.

Maco oli lähes kahdellakymmenellä leirillä isosena, ja sai niiltä paljon ystäviä.

- He ovat jääneet elämääni, vaikka muutin pois Vantaalta muualle opiskelemaan Ouluun ja myöhemmin töihin Tampereelle. Olemme seuranneet toistemme elämäämme iloissa ja suruissa. Meistä tuli toistemme kummeja, osa löysi parisuhteen seurakunnasta, joistakin taisi tulla muurareita.

- Seurakunta tarjosi ensimmäiselle bändilleni Imacolle mahtavat puitteet. Saimme harjoitella seurakunnan pommisuojatilassa, harjoittelimme seurakunnan soittimilla ja keikkoja oli ympäri Suomea. Lisäksi seurakunta kustansi ensimmäisen singlemme. Eli meitä todella tuettiin! Se antoi minulle intoa jatkaa musiikintekemistä.

Macolle musiikin tekeminen on tapa elää. Hän on tehnyt viisi soololevyä, yhden duettolevyn ja yhden bändilevyn. Maco on myös soittanut ja laulanut erilaisissa kokoonpanoissa mm. Semmareissa.

- Olen intohimoinen musiikin tekijä. Haluan taltioida musiikkia ja keikkailen harvoin. Minulla on ollut onnea, koska lauluni ovat soineet paljon radiossa, erityisesti Radio Suomessa. Ja kolme levyäni on päässyt Suomen viralliselle listalle myydyimpien joukkoon. Tärkeintä on kuitenkin, että jos kuulija pitää musiikistani tai se herättää tunteita tai ajatuksia.

« Uutislistaukseen