Vantaan SuperParkissa tapaa paralympiamitalisti Henry Mannin

17.11.2017 11.56

Henry Manni

Sisäaktiviteettipuistoon on järjestetty ohjelmaa koululaisille aamupäivästä iltamyöhään lasten oikeuksien päivänä 20.11.

 

Pyörätuolikelaaja Henry Manni, mitä sinä teet sisäaktiviteettipuistossa Lasten oikeuksien päivänä?

– SuperParkissa järjestetään tapahtuma kouluikäisille ja nuorille. Minun kanssani voi jutella siellä ja vaihtaa kuulumisia. Mukanani on kelaustuoli, eli tapahtumassa saa katsoa kelausta, tai jos jollakin sattuu olemaan riittävän kapea takamus, saattaa päästä testaamaan tuolia.

Mikä vamma sinulla on?

– Minulla on perinnöllinen spastinen parapareesi eli etenevä alaraajahalvaus. Opin kävelemään normaalisti, mutta leikki-iässä liikkuminen alkoi heiketä. Ensimmäisen pyörätuolin sain 7-vuotiaana. Kun pituuskasvuni loppui, vamma stabiloitui. Diagnoosi ei ollut mikään valtava yllätys, koska ukilla ja äidillä on sama vamma.

Miten urheilu-urasi alkoi?

– Ekaluokkalaisesta lähtien kilpailin vammattomien kanssa kanoottipoolossa. Kun Leo-Pekka Tähti voitti 2004 Ateenan paralympialaisissa pyörätuolikelauksessa kaksi kultaa, silmäni aukenivat vammaisurheilulle. Lähdin urheiluleireille ja tapasin Lepen ja kumppanit. 12-vuotiaana sain kelaustuolin ja rupesin treenaamaan. Tärkein mitalini tähän mennessä on Rion 2016 paralympialaisten pronssimitali 100 metrin pyörätuolikelauksessa.

Onko elämäsi pelkkää urheilua?

– Teen kaiken urheilun ehdoilla, mutta myös luen ja tykkään käydä teatterissa ja elokuvissa tyttöystäväni kanssa.

« Uutislistaukseen