Vantaan seurakunnilta 60 000 euroa katastrofiapuun

9.11.2017 10.21

Äskettäin rajan Myanmarista Bangladeshiin ylittänyt perhe odottaa rekisteröintiä Kutupalongin pakolaisleiri...

Apu osoitetaan Nepalin rankkasateiden aiheuttaman tulvakriisin hoitoon Suomen Lähetysseuran kautta sekä Myanmarin ja Bangladeshin pakolaiskriisiin Kirkon ulkomaanavun kautta.

Vantaan seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto päätti kokouksessaan 8.11. myöntää 60 000 euroa katastrofiapua

 

Myanmarin pakolaiskriisi on pahin maailmassa kymmeniin vuosiin. Rajan toisella puolella Bangladeshissa kohtaa armoton näky. Ihmiset etsivät epätoivoisesti loppuunkalutusta maastosta ruokaa ja suojatarvikkeita. Lapset nukkuvat märässä maassa kankaanpalojen päällä. Asumukset muodostavat lepattavan muovimeren, joka kätkee sisäänsä lukemattomia lohduttomia kohtaloita. Suurin osa paenneista on lapsia, seuraavaksi eniten on naisia. Lapsista ainakin 14 000 on vakavasti aliravittuja. Yli 400 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa ja pakenemaan väkivaltaisuuksien vuoksi. Sadat tuhannet ihmiset ovat yhä keskellä vaarallisinta kriisialuetta ja pakolaisleirit ovat ääriään myöten täynnä.  Kirkon Ulkomaanapu jakaa hädässä oleville ruokaa, hygienia- ja ruuanvalmistustarvikkeita, vaatteita, suojaa sekä psykososiaalista tukea.

 

Nepal kärsii poikkeuksellisen kovista tulvista etelän piirikunnissa. Viime aikojen sateet ovat aiheuttaneet normaaliin sadekauteen verrattuna poikkeuksellista tuhoa 27 Nepalin piirikunnassa etenkin etelän tasaisilla maa-alueilla. Yli 35 000 kotitaloutta on kärsinyt tulvista ja arvion mukaan yli 100 000 ihmistä on sen välittömän vaikutuksen alaisina. Rankkasateet ja tulvat ovat vaikuttaneet etelän viljelyihin, kotieläimiin ja tuleviin satoihin, jonka odotetaan lisäävän ruoan hintaa. Esimerkiksi Lähetysseuran työalueella, Morangin piirikunnassa, 80 % sadosta on tuhoutunut. Lähetysseura toimittaa katastrofialueille hätäapuna muun muassa ruokaa, väliaikaissuojia, puhdasta vettä sekä hygieniatarpeita. Aineellisen avun lisäksi Lähetysseura antaa henkistä tukea katastrofin uhreille.

 

Vantaan seurakuntayhtymässä kuluvan vuoden talousarviossa ulkomaiseen katastrofiapuun on varattu 60 000 euroa, joka käytettiin nyt kokonaisuudessaan.

 

Kuva: Äskettäin rajan Myanmarista Bangladeshiin ylittänyt perhe odottaa rekisteröintiä Kutupalongin pakolaisleirillä lähellä Cox’s Bazaria. Kuva: Paul Jeffrey / ACT-allianssi

 

 

« Uutislistaukseen