Tubettaja Soikku ja huippukelaaja Henry Manni mukana lasten oikeuksien päivän liikuntatapahtumassa 20.11.

27.10.2017 10.36

Videobloggari Sonja Soikku Hämäläinen

Vauhtia ja menoa on luvassa lasten ja nuorten Yhdessä! – Together! -tapahtumassa SuperPark Vantaalla.

 

Pyörätuolikelausta pääsee kokeilemaan ja pelityöpajassa voi luoda oman pelihahmon. Tavallista edullisemmalla rannekkeella voi liikkua SuperParkissa koko päivän. Päivä on suunnattu kaikille kouluikäisille ja nuorille. Jokaisella on oikeus liikkua ja liikunnan ilo on sama kaikille.

Päivän teemana ovat lasten oikeudet ja uusien ystävien kohtaaminen. Samana päivänä 20.11. vietetään YK:n lasten oikeuksien päivää.

Tapahtuman järjestävät yhdessä SuperPark, Vantaan seurakunnat, Vau Suomen vammaisurheilu ja liikunta ry, Vantaan kehitysvammaisten tuki ry ja Resonaari.

Palkittu kelaaja: ”Mieti, mitä voit tehdä!”

Tapahtumapäivän vieraat ovat paikalla klo 17 alkaen.

Yksi Suomen suosituimmista videobloggareista Sonja "Soikku" Hämäläinen (kuvassa) on paikalla haastateltavana, jonka jälkeen fanien on mahdollisuus saada häneltä nimikirjoitus. Videoissaan Soikku kuvaa usein arkisia askareitaan, puhuu hänelle ajankohtaisista asioista ja ottaa mukaan myös lemmikkieläimensä.

Tapahtumapäivään osallistuu myös moninkertaisesti palkittu pyörätuolikelaaja Henry Manni. Hänen mottonsa mukaan rajoitteet ovat vain omassa päässä. Hän kannustaa lapsia ja nuoria, joilla on fyysisiä haasteita liikkumisen kanssa, olemaan antamatta periksi.

- Kaatumisia - kirjaimellisia tai kuvaannollisia - ei voi estää, mutta aina on noustava ylös! Vain siten voi oppia ja kehittyä. Äläkä mieti, mitä et voi tehdä, vaan mitä voit tehdä. Lähes kaikki on mahdollista, jos on valmis treenaamaan ja tarvittaessa soveltamaan, Manni korostaa.

Mannin itsensä saa liikkeelle intohimo urheiluun ja halu kehittää itseään. Viimeksi hän on voittanut muun muassa 2016 Rion paralympialaisissa 100 metrin kelauksen pronssia ja 2017 MM-pronssia 400 metrillä.

- Toki nautin treenaamisesta, mutta vahvasti taustalla myös halu pärjätä kisoissa ja kelata aina vain kovempaa.

SuperParkin huvit ja elämykset käytössä

Yhdessä! – Together! -tapahtuman juontaa Tuomas Törrönen, joka on muun muassa toiminut Yle Urheilun asiantuntijana paralympialaisissa.

Illan aikana pelisuunnittelija Teemu Vilén antaa ohjausta pelityöpajassa oman pelihahmon luomiseen. Tapahtumassa voi valmistaa myös itselleen omanlaisen tapahtumapinssin.

Illalla klo 17 lähtien tapahtumassa esiintyy Resonaarigroup-yhtye. Resonaarigroup on kuuden erityisryhmiä edustavan ammattimuusikon orkesteri, joka pistää yleisöön vipinää.

Tapahtumapäivän alennushintaisella rannekkeella voi liikkua SuperParkissa koko päivän. Vantaan Tammistossa sijaitsevasta SuperParkista löytyvät skeitti- ja scoottialueet, ilmavolttiradat, hyppyrit ja trampoliinit vaahtomuovialtaineen. Areena-alueella otetaan toisista mittaa muun muassa lätkätutkan, jalkapalloflipperin ja koriksen kera. Seikkailualueella voi kiipeillä korkeuksiin, kokeilla vauhdikasta liukumäkeä tai mutkitella polkuautoradalla.

SuperParkissa on mahdollisuus myös klo 15.30-17.30 edulliseen päivälliseen, joka on hyvä varata etukäteen. Päivällisen hinta 6 e/henkilö.

- Yhdessä! – Together! on esteitä ylittävä ja liikuttava tapahtuma, jossa erilaiset ihmiset voivat viettää hauskan päivän yhdessä, tiivistää kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen Vantaan seurakunnista.

► Yhdessä! – Together! ma 20.11. klo 11–20 SuperPark Vantaalla (Tammiston kauppatie 13)

  • Lipun hinta SuperParkiin on tapahtumapäivänä 9 e (normaalisti 19 e).
  • Rannekkeella voi liikkua SuperParkissa koko päivän. Alle 4-vuotiaat ja avustajat pääsevät sisään maksutta.
  • Tapahtuma on kaikille avoin: sekä heille, joilla on haasteita liikkumisessa, että kaikille muillekin.
  • Osallistuja tarvitsee itsenäisen toiminnan taitoa tai oman avustajan.
  • Ohjelma klo 17 alkaen.
  • Mahdollisuus Ravintola Robson´s päivälliseen klo 15.30-17.30, hinta 6 e/hlö. Menu: spaghetti bolognese lisukkeineen ja ruokajuomineen + kahvi/tee. Päivällisen ennakkoilmoittautumiset:
  • Päivällislipun lunastus maksua vastaan SuperParkin kassalta. Kaikki ruoka laktoositonta. Muista erityisruokavaliosta voi tiedustella Ravintola Robson´sin kassalta.

► Facebookissa

Kuva: Magnum Live

« Uutislistaukseen