Hyvä kosketus vahvistaa – Suosittu luentosarja vanhemmuudesta jatkuu

18.10.2017 13.26

Suuren suosion saanut Vanhemmuuden trilogia -luentosarja saa jatkoa. Ensimmäisessä illassa 8.11. lastenpsykiatri Jukka Mäkelä kertoo kosketuksen merkityksestä lapsen kehitykselle.

Luento suoratoistona tästä

 

Voit myös katsoa Youtubesta: https://youtu.be/FQ2_nieCPys

Tässä linkki Jukka Mäkelän diaesitykseen

Vanhemmuuden trilogia -sarjassa kuullaan luentoja perheen ja vanhemmuuden kysymyksistä eri näkökulmista. Kahdessa ensimmäisessä illassa keskitytään lapsen kasvatukseen ja kolmannessa tilaisuudessa aiheena on parisuhde uusperheessä. Luennoitsijoina on kasvatusalan tunnettuja ammattilaisia.

Trilogian ensimmäisen tilaisuuden teemana on Hyvä kosketus vahvistaa. Se järjestetään keskiviikkona 8.11. klo 18 Myyrmäen kirkolla.

- Kosketus kytkee ja liittää meidät toisiin ihmisiin. Lapselle se merkitsee mahdollisuutta suuntautua ilolla läheisiin ihmisiinsä ja myös muihin, sekä toisiin lapsiin että aikuisiin.  Hyvä kosketus tyynnyttää aikuistenkin stressijärjestelmää ja lisää hyväntahtoisuutta, sanoo Jukka Mäkelä, joka työskentelee erityisasiantuntijana Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella.

Illan ajaksi on järjestetty 3-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille lastenhoito, johon kuuluu pieni välipala. Lastenhoitomaksu on 2 e/perhe Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

► Ilmoittaudu lastenhoitoon ennakkoon 23.10.–3.11.

Hyvä kosketus vahvistaa -luento striimataan suorana vantaanseurakunnat.fi-sivuilla ja sen voi katsoa myöhemmin Vantaan seurakunnat -YouTube-kanavalla.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Luentosarja jatkuu keväällä 2018. Kouluttaja, tutkija Kaisa Vuorisen teemana 15.2.2018 on Huomaa hyvä lapsessa. Viimeisessä osassa Katosiko kumppani uusperheen arkeen – Miten löytää takaisin toisen luo -aihetta pohtii 25.4.2018 Uusperheiden liiton toiminnanjohtaja, psykoterapeutti Kirsi Heikinheimo, joka tunnetaan myös Paluu alttarille -tv-ohjelmasta.

Vanhemmuuden trilogia järjestettiin Vantaan seurakunnissa edellisen kerran keväällä 2016. Tilat täyttyivät kuulijoista ja moni seurasi luentoja myös sosiaalisen median kautta.

► Lue myös: Hyvä kosketus tuo lapselle intensiivistä mielihyvää (Kirkko ja kaupunki 6.11.2017)

Vanhemmuuden trilogia 2017–2018

► Hyvä kosketus vahvistaa – Kosketuksen merkitys lapsen kehitykselle

  • Lastenpsykiatri Jukka Mäkelä
  • Ke 8.11.2017 klo 18 Myyrmäen kirkko (Uomatie 1)

► Huomaa hyvä lapsessa

► Katosiko kumppani uusperheen arkeen – Miten löytää takaisin toisen luo

  • Uusperheiden liiton toiminnanjohtaja, psykoterapeutti Kirsi Heikinheimo
  • Ke 25.4.2018 klo 18 Pyhän Laurin kirkko (Kirkkotie 45)

« Uutislistaukseen