Tikkurilan uuden kirkon yhteyteen rakennetaan opiskelija-asuntoja

6.9.2017 20.21

Tikkurilan uuden kirkon yhteyteen rakennetaan opiskelija-asuntoja

Kirkon korttelista halutaan elämää sykkivä monien sukupolvien kohtauspaikka

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö HOAS on valittu Tikkurilan uuden kirkon kortteliin korkotuettujen ARA-asuntojen toteuttajaksi. HOAS on myös kiinnostunut yhteistyöstä mikäli seurakunnat päättävät toteuttaa tontille omaa asuntotuotantoa, asukaspalveluja ja yhteiskäyttötiloja. Vantaan seurakuntien tarkoituksena on tehdä Tikkurilan uuden kirkon ympäristöstä elämää sykkivä eri sukupolvien kohtauspaikka.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön arvion mukaan tontille rakennettavaan kiinteistöön saadaan koti noin 130 opiskelijalle. Vantaan kaupunki edellyttää, että toteutettavasta asuntotuotannosta noin 20 % on valtion tukemaa pitkän korkotuen vuokra-asuntotuotantoa. Kokonaisuutena pitkän korkotuen rakennusoikeus tulee korttelikokonaisuudessa olemaan noin 6.000 kem2.

"On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Tikkurilan kehittämisessä yhdessä Vantaan Seurakuntien kanssa. Hoasin kannalta on erityisen upeata, että saamme lähivuosien aikana lisää opiskelija-asuntoja aivan Tikkurilan juna-aseman viereen. Saamme helpotettua yhdessä opiskelijoiden huutavaa asuntopulaa", kommentoi Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Varsinainen maanvuokrasopimus hyväksyttäneen myöhemmin, sen jälkeen kun asemakaavoitus on vahvistunut ja rakennusoikeusmäärät ja kohteen toteutusaikataulu ovat tiedossa.

« Uutislistaukseen