Helsingin piispaehdokkaita hiillostetaan vielä kerran

10.8.2017 11.35

Piispaehdokkaat_piirros_THUMB.jpg
Kaksi päivää ennen Helsingin piispanvaalin ensimmäistä kierrosta järjestettävä paneeli striimataan Kirkko ja kaupungin verkkosivulla suorana. Sanomatalon tilaisuudessa myös yleisö voi esittää kysymyksiä.


Helsingin hiippakunnan piispaehdokkaita grillataan vielä kertaalleen ennen ensimmäistä vaalipäivää, joka on 16.8.

Vaalipaneeli pidetään Sanomatalon Mediatorilla 14.8. kello 17 alkaen.

Piispaehdokkaita Jaana Hallamaata, Kaisamari Hintikkaa ja Teemu Laajasaloa tenttaavat Helsingin Sanomien toimittaja Noona Bäckgren ja Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki. Tilaisuus on avoin yleisölle, joka voi myös esittää ehdokkaille kysymyksiä.

Vaalipaneeli striimataan suorana lähetyksenä Kirkko ja kaupungin verkkosivulla.

Ehdokkaiden erot selville

Piispa Irja Askolan seuraajaksi ovat ehdolla sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa, Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka ja Kallion kirkkoherra, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo. Aiempien vaalipaneelien perusteella kolmikkoa on luonnehdittu hyvin samanmieliseksi. Sanomatalon paneeli on viimeinen mahdollisuus grillata ehdokkaita oikein kunnolla.

– Selvitämme lopullisesti ja vastaansanomattomasti, millä tavalla ehdokkaat lopulta eroavat toisistaan, lupaa Jaakko Heinimäki.

Piispanvaalissa äänioikeus on Helsingin hiippakunnan papeilla ja lehtoreilla sekä seurakuntien luottamushenkilöiden valitsemilla maallikkovalitsijoilla. Jos vaalissa tarvitaan toinen kierros, se pidetään 1.9.

Uusi piispa vihitään 12. marraskuuta.
 

Teksti: Juhani Huttunen
Kuva: Mari Aarnio

 

► Yle Helsingin piispanvaalitenttiä voi seurata suorana Yle Areenassa to 10.8. klo 13.30 alkaen

« Uutislistaukseen