Jukka Perko ja varusmiessoittokunta esittävät virsiä ja barokkikauden musiikkia

16.5.2017 16.23

Jukka Perko
Pyhän Laurin kirkossa ja Espoon tuomiokirkossa soivat jousisoittimet ja saksofoni.

 

Saksofonisti Jukka Perko, sinulla on muutamia nimeäsi kantavia yhtyeitä. Lisäksi soitat solistina erilaisissa orkesterikokoonpanoissa. Miksi yksi ei riitä?

– Minulle tärkeintä on merkityksellinen työ, ja se merkityksellisyys lähtee musiikista ja niistä ihmisistä, joiden kanssa musiikkia teen. Siihen tarvitaan erilaisia ihmisiä.

Soitatko vain jazzia?

– Ensin pitäisi määritellä, mitä jazz on. Siihen on monenlaisia vastauksia. Toisten mielestä oikea jazz oli 1950-luvulla ja toisten mielestä taas jazzin – mitä se sitten onkaan – pitää uudistua. Sanottakoon, että minulla on aina jazzmainen lähestymistapa musiikkiin.

Esiinnyt Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan jousiorkesterin kanssa kirkossa Vantaalla ja Espoossa. Miten löysitte toisenne?

– Olin viime kesänä vierailemassa Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaaleilla. Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan jousiorkesteri soitti siellä kapellimestari Tommi Suutarisen johdolla. En ole aiemmin soittanut varusmiessoittokunnan solistina, ja aloimme ideoida Tommin kanssa yhteistä konserttia. Nyt toukokuun lopulla meillä on neljänä peräkkäisenä iltana kirkkokonsertit Hämeenlinnassa, Vantaalla, Porvoossa ja Espoossa.

Soiko kirkossa siis sotilasmusiikki?

– Ei. Soitamme tälle kokoonpanolle sovitettuja virsiä Kaanaanmaa-albumiltani. Mukana on myös klassista, impressionistista ja barokkiaikakauden musiikkia.

Teksti Nina Riutta
Kuva Ari K. Ojala

 

Jukka Perko ja Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan jousiorkesteri ke 24.5. klo 18 Pyhän Laurin kirkossa. Vapaa pääsy, ohjelma 10 e. ► Lue lisää

 ►Juttu on julkaistu myös Kirkko ja kaupunki -lehdessä.

« Uutislistaukseen