Yhteisvastuugolfissa on tehty hyvää pelaamalla jo viisi vuotta

16.3.2017 14.02

Jaana Koski golfkentällä
Keimola Golfissa Vantaalla pelataan jälleen maanantaina 22.5.2017 Yhteisvastuugolf. Tapahtuma juhlii samalla viisivuotista taivaltaan Keimolassa. Yhteisvastuugolfissa yritykset ja yhteisöt voivat haastaa toisiaan leikkimielisesti hyvän asian puolesta. Viime vuonna mukana oli 52 pelaajaa. Tämän vuoden pelipäivään ehtii vielä mukaan!

 

Sosiaali- ja terveysministeriön hallintoylijohtaja Jaana Koski on tulossa pelaamaan Yhteisvastuugolfia neljättä kertaa. Hän on harrastanut golfaamista seitsemän vuotta.

– Yhteisvastuugolf on mukava pelitapahtuma, jossa yhdistyy hauskalla tavalla harrastus ja hyvän tekeminen. On upeaa, että seurakunta toimii paikoissa ja sellaisissa harrastuksissa, joissa ihmiset ovat. Mieheni ja minä emme ole mitenkään kilpailullisia, ja tämä olikin ensimmäinen kilpailu, johon osallistuimme ja nimenomaan, koska kyse oli Yhteisvastuusta, Koski kertoo.

 

– Odotan Yhteisvastuugolfilta tietysti hyvää seuraa ja sitä, että peli kulkisi edes jotenkin. Tähän asti myös säät ovat aina suosineet. Tapahtuman alkuun olemme saaneet piispa Irja Askolan tervehdyksen. Se aiheuttaa aina pientä kiherrystä mielessä, kun puheessa viitataan psalmi 23:een ja lähinnä siihen kohtaan, missä mainitaan viheriäiset niityt. Muistaakseni niitä vilvoittavia vesiä ei niinkään korosteta.

 

Jaana Koskelle golf on hyvä tapa hoitaa kuntoa ja viettää aikaa ulkosalla.

 

– Asumme Helsingin keskustassa eikä meillä ole kesämökkiä tai venettä. Meidän ei tulisi ikinä käveltyä viittä tuntia ulkona ilman golfia. Tämä harrastus on innostanut hieman jumppaamaan ja venyttelemään paremman pelin toivossa. Golfkentillä näkee usein senioreita, joiden toimintakyky on pysynyt golfin ansiosta hyvänä, ja se on minunkin tavoitteeni. Ja tietenkin takaraivossa kaihertaa, että jospa seuraavalla kierroksella pelaisi sittenkin paremmin.

 

Yhteisvastuugolfin järjestää Vantaankosken seurakunta. Yhteisvastuugolfin isän, kirkkoherra Hannu Pöntisen mielestä tapahtuma tarjoaa yrityksille hyvän tavan osallistua keräykseen ja toteuttaa yhteiskuntavastuutaan. Pelaajia on Vantaalta, mutta myös kaikkialta pääkaupunkiseudulta ja lähialueen yrityksistä. Yritysten ohella Yhteisvastuugolfiin voivat osallistua myös yksityishenkilöt.

Tapahtuman tuotto lahjoitetaan Yhteisvastuukeräykselle, jonka avulla tänä vuonna tuetaan ihmiskaupan vastaista työtä erityisesti Suomessa ja Lähi-idän kriisialueilla. Viime vuonna tapahtuma tuotti lähes 9000 euroa keräykseen.

Yhteisvastuugolf järjestettiin Keimola Golfissa ensimmäistä kertaa vuonna 2012. Tänä vuonna vietetään siis Yhteisvastuugolfin viisivuotisjuhlaa. Keimola Golf puolestaan viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlaansa.

www.vantaanseurakunnat.fi/yhteisvastuugolf

www.yhteisvastuu.fi

 

Kuva: Matti Kylmäsuu

« Uutislistaukseen