Rakenna joulupuu -keräys tuo lahjoja yli 3650 pääkaupunkiseudun kotiin

22.11.2016 08.59

Tytön joululahjatoive joulupuussa_kuva Mikko T Helminen
Keräys käynnistyy 1. adventtisunnuntaina 27.11. Hae lapsen lahjatoive kirkosta tai auta netin kautta.


Pääkaupunkiseudun seurakuntien jo perinteeksi muodostunut Rakenna joulupuu -keräys käynnistyy ensimmäisenä adventtisunnuntaina 27. marraskuuta.

Lahjoittaja voi hakea kirkon joulupuusta lahjatoiveen täytettäväkseen ja seurakuntien diakoniatyöntekijät toimittavat lahjoitukset perille ennen joulua. Lahjoja ja lahjakortteja kerätään niin vähävaraisten perheiden lapsille, vanhuksille kuin yksinäisille aikuisillekin.

Vantaalaisia vähävaraisia perheitä voi auttaa tänä vuonna myös nettilahjoituksella.  Varoilla tuetaan ruokaostoksia perhekoosta riippuen ja apu toimitetaan perille Hakunilan, Korson, Rekolan ja Tikkurilan seurakuntien diakoniatyön kautta. 

Vantaalla jaossa 870 erilaista lahjatoivetta

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa keräys on laajentunut viime vuodesta, sillä nyt lasten lahjatoiveita voi noutaa kirkon lisäksi kaikilta kappeleilta. Diakonissa Anni Vanhasen mielestä keräys on tarpeen.

– Jouluvalmistelut aiheuttavat monille perheille paineita. Tiukassa taloudellisessa tilanteessa perheessä ei välttämättä ole varaa yhteenkään joululahjaan. Keräyksen kautta pystymme tukemaan useampien perheiden joulunviettoa. Moni kiittää lahjasta liikuttuneena, Anni Vanhanen kertoo.

Rakenna joulupuu -keräys antaa ihmisille myös kanavan auttaa toisiaan. Myös Vanhasella on kokemus, että ihmiset tukevat mielellään apua tarvitsevien perheiden joulunviettoa.

– Joulupuu-keräys on ihmisille simppeli ja käytännönläheinen keino auttaa lähimmäistään. Lahjatoivekortit katoavat kuusesta lähes saman tien. Tämä onkin yksi lempihommistani tässä työssä, Vanhanen sanoo.

Lahjatoiveita täytetään Vantaalla tänä vuonna 870, Helsingissä 2000, Espoossa ja Kauniaisissa yhteensä noin 800. Keräys toteutetaan nyt kolmatta kertaa peräkkäin koko pääkaupunkiseudun laajuisena.

Helsingin Vuosaaren seurakunnassa kortin voi poimia myös virtuaalisesta joulupuusta. Espoossa useat seurakunnat ottavat vastaan lahjakortteja talousvaikeuksissa olevien perheiden auttamiseksi.

► Katso joulupuiden paikat ja muuta lisätietoa: www.rakennajoulupuu.fi

Lahjoita vantaalaisperheisiin netin kautta

► Vuosaaren virtuaalinen joulupuu

Kuva Mikko T Helminen

« Uutislistaukseen