Ajankohtaista: Retriittipäivä Pyhän Laurin kappelilla la  23.9. klo 10-17

Meditaatiota, hiljentymistä, virvoittavia sanoja matkalla syksyyn Pitäjän kirkon luonnon ympäröimänä. Päivän ohjaavat pastori Tarja Korpela, työpaikkapappi Jari Saarinen ja mindulness-ohjaaja Seija Mauro.

Päivän hinta 20 e sis. salaattilounaan ja kahvin.

Siunaavat kädet

Retriitit ja hiljaisuus

Onnellinen on se, joka pääsee lähtemään, joka välttää pimeän, kylmän ja tavanomaisen; menee pois työn ulottuvilta, arjen tavoittamattomiin, pois vaatimusten ja suoritusten noidankehästä. Onnellinen se ihminen. -Kaija Pispa/ Vähän on tarpeen, Kirjapaja 2011

Retriitti on vetäytymistä hiljaisuuteen

Retriitissä voit hetkeksi vetäytyä kiireisestä elämänrytmistä, kuormittavista vaatimuksista ja hiljentää askellustasi. Voit ottaa tauon itseäsi varten ja kysyä, mitä minulle kuuluu. Retriitissä ei keskustella muiden osallistujien kanssa, vaan sen on tarkoitus tarjota mahdollisuus rentoutumiseen, latautumiseen, oman jaksamisen ja elämänkysymysten kuulosteluun ja rukoukseen.

Vantaan seurakunnat järjestää 10 - 15 retriittiä vuosittain. Osa retriiteistä on suunnattu työyhteisöille (esim. Vantaan kaupunki, ammattikorkeakoulut), osa opiskelijoille. Loput on suunnattu sinulle, joka kaipaat hiljaisuutta ja omaa aikaa, tulitpa sitten Vantaalta tai jostakin kauempaa.

Mikäli työyhteisösi olisi kiinnostunut järjestämään retriitin osana työhyvinvointipalveluja voit ottaa yhtettä retriiteistä vastaavaan pastoriimme Tarja Korpelaan p. 050 388 8501. Asiakaspalvelu- , kasvatus- ja hoivatyössä toimiville retriitit ovat osoittautuneet oivalliseksi tavaksi tukea työntekijän jaksamista. Myös kiireisessä liike-elämässä toimiville retriitti tarjoaa hyvän mahdollisuuden akkujen lataamiseen.

Retriittien sisällöistä ja teemoista lisää tapahtumakalenteristamme.

 

Retriittien hinnat

  • Heponiemen hiljaisuuden keskus 190 e
  • Muut retriittikeskukset 160 e, ellei toisin mainita
  • Opiskelijaretriitit 40 e
  • Työyhteisöretriittien hinnat vaihtelevat yhteistyökumppanina olevan yrityksen tai organisaation mukaan

HUOM

Retriittien peruutusehdot: Mikäli peruutus tapahtuu 1 vkoa ennen tai myöhemmin laskutamme 50% retriitin hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu vuorokautta ennen tai myöhemmin laskutamme koko retriitin hinnan. Peruutusehdot eivätkoske force majeure -syitä. Sairaustapauksissa toivomme lääkärintodistusta.

Ilmoittautumiset

  •  Voit ilmoittautua retriittiin sähköpostilla retriitit.vantaa@evl.fi. Jätäthän sähköpostiin kaikki tietosi eli nimesi, mihin retriittiin olet tulossa, kotiosoitteesi, tuletko yhteiskuljetukseen ja mistä sekä ruoka-aineallergiasi. Opiskelijaretriittien osalta tiedustelemme myös oppilaitosta. Posti lähettää automaattivastauksen, minkä lisäksi pyrimme viikon sisällä lähettämään sinulle vahvistuksen ilmoittautumisen vastaanottamisesta.
Metsä

Hengähdä hetki

Kirkko Vantaalla -instagram-tili antaa mahdollisuuden pysähtyä niin arjessa kuin pyhässä. Tervetuloa seuraamaan:

Palautetta ja toiveita

Mikäli haluat antaa palautetta retriiteistämme tai esittä toiveita liittyen retriittipaikkoihin otamme niitä mielellämme vastaan. Ole yhteydessä aikuiskasvatustyön pastori Tarja Korpelaan tarja.korpela@evl.fi tai retriittisihteeri Laura Ohtoseen laura.ohtonen@evl.fi . 

Lahjaksi voit tiedustella myös Retriittilahjakorttia, joka on oivallinen lahja kiireiselle lähimmäiselle, joka tarvitsee rentoutumista arjen keskellä. Lisätiedot: Tarja Korpela 050 3888501 tai Laura Ohtonen laura.ohtonen@evl.fi