Retriitit ja hiljaisuus

Onnellinen on se, joka pääsee lähtemään, joka välttää pimeän, kylmän ja tavanomaisen; menee pois työn ulottuvilta, arjen tavoittamattomiin, pois vaatimusten ja suoritusten noidankehästä. Onnellinen se ihminen. -Kaija Pispa/ Vähän on tarpeen, Kirjapaja 2011

Retriitti on vetäytymistä hiljaisuuteen

Retriitissä voit hetkeksi vetäytyä kiireisestä elämänrytmistä, kuormittavista vaatimuksista  ja hiljentää askellustasi. Voit ottaa tauon itseäsi varten ja kysyä, mitä minulle kuuluu. Retriitissä ei keskustella muiden osallistujien kanssa, vaan sen on tarkoitus tarjota mahdollisuus rentoutumiseen, latautumiseen, oman jaksamisen ja elämänkysymysten kuulosteluun ja rukoukseen.

Vantaan seurakunnat järjestää 10 - 15 retriittiä vuosittain. Osa retriiteistä on suunnattu työyhteisöille (esim. Vantaan kaupunki, ammattikorkeakoulut) osa opiskelijoille. Loput on suunnattu sinulle, joka kaipaat hiljaisuutta ja omaa aikaa, tulitpa sitten Vantaalta tai jostakin kauempaa.

Mikäli työyhteisösi olisi kiinnostunut järjestämään retriitin osana työhyvinvointipalveluja voit ottaa yhtettä retriiteistä vastaavaan pastoriimme Tarja Korpelaan p. 050 388 8501. Asiakaspalvelu- , kasvatus- ja hoivatyössä toimiville retriitit ovat osoittautuneet oivalliseksi tavaksi tukea työntekijän jaksamista. Myös kiireisessä liike-elämässä toimiville retriitti tarjoaa hyvän mahdollisuuden akkujen lataamiseen.

Kevät 2018

 • 2.2.-4.2. Oppilaitosten henkilöstön yhteinen retriitti Vihdin Riuttarannassa, ohj. oppilaitospapit Hanna Similä ja Tiina Kaaresvirta. Hinta 160 e sis. kuljetukset ja täysihoidon.
 • 9.-11.2. Siveltimen jälkiä elämäni maisemassa - taidepainotteinen retriitti. Retriitti Heponiemen hiljaisuuden keskuksessa. Ohj. Anja Korte ja Tiina Palmu. Hinta 160 e sis. täysihoidon, taideohjauksen, materiaalit ja kuljetuksen.
 • 2.-4.3 Runo aukkona todellisuuteen - runoretriitti Snoanin retriittikeskuksessa. Ohj. Tarja Korpela ja Liisa Pietilä. Hinta 160 e sis. täysihoidon ja kuljetuksen.
 • 13.-15.4. Opiskelijaretriitti Bergvikin kartanossa. Ohj. papit  Jukka-Mikko Karjalainen ja Terhi Viljanen. Hinta 40 e sis. täysihoidon ja kuljetuksen.
 • 20.-22.4. Hellitä, hengitä, havahdu - kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin retriitti Heponiemen hiljaisuuden keskuksessa. Ohj.  Pia Olkkonen, Laura Sydänmaanlakka. Hinta 190 e sis. ohjelman, täysihoidon ja kuljetuksen.
 • 7.5.2018 Omaishoitajien hiljainen päivä Heponiemessä Yhteistyössä diakoniatyön kanssa. Lisätiedot Tarja Korpelalta tarja.korpela@evl.fi.

 

Retriittien sisällöistä ja teemoista lisää tapahtumakalenteristamme.

 

Retriittien hinnat

 • Heponiemen hiljaisuuden keskus 190 e
 • Muut retriittikeskukset 160 e, ellei toisin mainita
 • Opiskelijaretriitit 40 e
 • Työyhteisöretriittien hinnat vaihtelevat yhteistyökumppanina olevan yrityksen tai organisaation mukaan

HUOM

Retriittien peruutusehdot: Mikäli peruutus tapahtuu 1 vkoa ennen tai myöhemmin laskutamme 50% retriitin hinnasta. Mikäli peruutus tapahtuu vuorokautta ennen tai myöhemmin laskutamme koko retriitin hinnan. Peruutusehdot eivätkoske force majeure -syitä. Sairaustapauksissa toivomme lääkärintodistusta.

Ilmoittautumiset

 •  Voit ilmoittautua retriittiin ilmoittautumislomakkeella  Retriittipostilaatikko lähettää sinulle automaattisen vahvistuksen ilmoittautumisesi saapumisesta ja olemme sinuun yhteydessä yleensä seuraavien kolmen arkipäivän aikana. Mikäli olet saanut automaattiviestin voit rauhassa odotella yhteydenottoamme, joka saattaa joskus viivästyä työruuhkan takia.
Metsä

Hengähdä hetki

Kirkko Vantaalla -instagram-tili antaa mahdollisuuden pysähtyä niin arjessa kuin pyhässä. Tervetuloa seuraamaan:

Palautetta ja toiveita

Mikäli haluat antaa palautetta retriiteistämme tai esittä toiveita liittyen retriittipaikkoihin otamme niitä mielellämme vastaan. Ole yhteydessä aikuiskasvatustyön pastori Tarja Korpelaan tarja.korpela@evl.fi tai retriittisihteeri Laura Ohtoseen laura.ohtonen@evl.fi . 

Lahjaksi voit tiedustella myös Retriittilahjakorttia, joka on oivallinen lahja kiireiselle lähimmäiselle, joka tarvitsee rentoutumista arjen keskellä. Lisätiedot: Tarja Korpela 050 3888501 tai Laura Ohtonen laura.ohtonen@evl.fi