Diakonia – tukea elämään

Diakonian tehtävä on olla siellä, missä on suurin hätä ja muut eivät auta. Aivan jokainen voi löytää itsensä tilanteesta, jossa apua tarvitaan. Diakonia on sekä ammattiapua, vertaistukea että ihmisten keskinäistä auttamista.

Mistä apua?

Diakoniapäivystys, vastaanotto  ja puhelinneuvonta: 
Maanantaisin klo 10–11.30. Diakoniapäivystykseen (Unikkotie 5 A, 3. krs., Vantaa) voit tulla ilman ajanvarausta. Puhelin 050 439 9651 (ma 10-11.30, to 9-10). Sähköposti diakonia.tikkurila@evl.fi.  

Muina aikoina vastaanotto toimii vain ajanvarauksella.
Ajan voi varata sähköpostitse tai puhelimitse tai nettiajanvarauksena. Linkki alla.

Ajanvaraukseen pääset tästä linkistä
asiointi.vantaanseurakunnat.fi/diakonia


Keskustelut ovat luottamuksellisia, henkilökohtaisia ja niissä mietitään yhdessä miten selvitään eteenpäin.

Jos toivot apua taloudellisen tilanteen selvittämiseen, on jo ensimmäiselle käynnille hyvä ottaa mukaan tiliotteet ja mahdolliset sosiaalitoimen päätökset, jotta voimme yhdessä muodostaa kokonaiskäsityksen tilanteesta.

Mikäli et tiedä, minkä seurakunnan alueella asut, saat varattua keskusteluyhteyden Vantaan seurakuntien diakoniatyöntekijään myös nettilomakkeella.

Kirkon Palveleva puhelin päivystää iltaisin ja öisin su–to klo 18–01 ja pe–la klo 18–03 puhelinnumerossa 0400 22 11 80. Katso lisää www.kirkonkeskusteluapua.fi.

Miten voit itse auttaa?

Voit antaa aikaa vapaaehtoisena. Auttaminen tuo merkitystä myös omaan elämään.

Lisätietoja: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Päivi Mäkinen p. 050 548 6078, paivi.makinen@evl.fi. Lue lisää Tikkurilan seurakunnan vapaaehtoistoiminnasta täältä.

 

Diakoniatyöntekijät

Kiireellisissä asioissa kannattaa ottaa yhteyttä diakonia.tikkurila@evl.fi sähköpostiosoitteen kautta.

Diakoniapastori Päivi Helén, p. 050 572 2666, paivi.helen@evl.fi

Koordinoiva esimies Saara Huhanantti 0504112675, saara.huhanantti@evl.fi

Kirkon ruokailu
Johtava diakoniatyöntekijä
Tikkurilan seurakunta

Toimin diakoniatiimin esimiehenä ja koordinoin diakoniatyötä Tikkurilan seurakunnassa. Iso osa työtäni on kuitenkin perusdiakoniatyö, jota teen yhdessä muiden diakoniatyöntekijöiden sekä vapaaehtoisten kanssa. Ihmisten tapaaminen ja erilaisissa elämäntilanteissa rinnalla kulkeminen ovat ehdottomasti parasta työssäni. Ole rohkeasti yhteydessä jos haluat keskustella tai jos sinulla on jotain kehittämisehdotuksia diakoniatyölle!

diakoni
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Aloitin työt Tikkurilan seurakunnassa lokakuussa 2008. Tein alkuun erilaisia sijaisuuksia, joista yhden neljän kuukauden pätkän yhtymän päihdetyössä. Vakivirassa Tikkurilassa olen ollut toukokuusta 2011 lähtien.
Vastuualueitani diakoniassa ovat muun muassa Kirkon ruokailu (lue lisää tästä), kuntouttavan työtoiminnan ohjaaminen sekä päihde- ja mielenterveystyön yhdyshenkilönä toimiminen.
Työssäni minua innostavat erilaisten ihmisten kohtaaminen ja heidän elämäntarinansa, oman itsen haastaminen moninaisten tehtävien parissa sekä hengellinen työyhteisö.
Olen aiemmalta koulutukseltani pukuompelija ja on hienoa, kun työssään voi käyttää kaikkia olemassa olevia vahvuuksiaan. Ompeluhommia olen voinut jatkaa muun muassa Kirkon ruokailun pöytäliinat uudistamalla. Käsityöt ovat edelleen lähellä sydäntäni ja uusin aluevaltaukseni on keramiikkaharrastus. Käsillä tekemisen lisäksi rentoudun lukemalla, kuuntelemalla musiikkia, elokuvia katsellen, pelaamalla tietokonepelejä tai hiljaisuudessa lähellä luontoa.
Parhaiten minuun saat yhteyden tekstiviestillä, Whatsappin tai sähköpostin kautta. Löydät minut myös Facebookista; diakoni Johanna Lehmusmies -nimellä ja Instagramista; diakonijohanna -nimellä.
 

diakonissa
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa
diakoni, verkkokeskustelija
Tikkurilan seurakunta
(09) 830 6258
PL 69
01301 Vantaa

Työskentelen diakoniatyön tiimissä, mutta tehtäviini kuuluvat diakoniatyön lisäksi myös erilaiset nettifoorumit. Työnkuvaani kuuluvat verkkoauttaminen, verkkokeskustelu, someviestintä  sekä diakoniatyössä erityisesti yksinhuoltajaperheet ja keskusteluapu.
Olen luonteeltani helposti lähestyttävä ja lämmin. Uskon auttavan keskustelun voimaan niin kasvokkain kuin myös verkon välityksellä. Pidän erilaisista luovan toiminnan muodoista ja käytän niitä myös asiakaskohtaamisissa tarpeen ja tilanteen mukaan. 

diakoni
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Tulin Tikkurilan seurakuntaan diakoniatyöntekijän sijaiseksi keväällä 2011. Vakivirassa olen ollut joulukuusta 2016 lähtien. Vastaan seurakuntamme maahanmuutatjatyöstä ja Yhteisvastuukeräyksestä. Muuten työhöni kuuluvat yhteiset diakonian tehtävät. Diakoniatyössä saan kulkea erilaisten ihmisten rinnalla näiden elämäntilanteissa. Jokainen työpaivä tuo jotain uutta tullessaan. Innostun helposti kaiken uuden kehittämisestä. Iloitsen työssäni ihmisten kohtaamisesta ja osaavista työkavereista.
 
Vapaa-ajan harrastuksista tärkein minulle on korani Onnin kanssa lenkkeily.

Diakoniatyöntekijä
Tikkurilan seurakunta
Unikkotie 5A
01300 Vantaa

Tavoitat minut myös WhatsAppilla