Diakonia – tukea elämään

Aivan jokainen voi löytää itsensä tilanteesta, jossa ei tiedä mitä tekisi tai mistä saisi apua. Diakoniatyöntekijän kanssa voit keskustella luottamuksellisesti, jakaa huolesi ja miettiä yhdessä kuinka jatkaa eteenpäin. Oli huolesi sitten kuinka suuri tai pieni tahansa - me olemme täällä sinua varten!

Olethan yhteydessä oman seurakuntasi diakoniatyöhön, jos et tiedä, minkä seurakunnan alueella asut, voit jättää yhteydenottopyynnön niin otamme sinuun yhteyttä. Tikkurilan seurakunnan diakoniatyön tiedot löydät alta.

Joulun aika

Jouluavustusten hakuaika on päättynyt. Emme ota enää vastaan uusia hakemuksia. Viimeinen diakoniapäivystys ennen joulua on maanantaina 17.12. klo 10-11.30. Tällöin käsittelemme ainoastaan akuutit kriisitilanteet tavallisten avustuskäytäntöjen mukaan. Muussa tapauksessa voit varata ajan, tai tulla päivystykseen jälleen tammikuussa.

Diakoniatoimisto on suljettu 21.-26.12., sekä 31.12.-1.1. Tammikuun ensimmäinen päivystys 7.1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Diakoniapäivystys ilman ajanvarausta maanantaisin klo 10–11.30, os. Vernissakatu 4, 1. krs 
  • Puhelinpäivystys ja neuvonta maanantaisin ja torstaisin klo 9-10 p. 050 439 9651
  • Voit varata ajan tapaamiselle netin kautta tästä linkistä
  • Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla: diakonia.tikkurila@evl.fi

 

Lisäksi Kirkon Palveleva puhelin päivystää iltaisin ja öisin su–to klo 18–01 ja pe–la klo 18–03 puhelinnumerossa 0400 22 11 80.

Katso lisää www.kirkonkeskusteluapua.fi.

 

Miten voit itse auttaa?

Voit antaa aikaa vapaaehtoisena. Auttaminen tuo merkitystä myös omaan elämään.

Lisätietoja: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Päivi Mäkinen p. 050 548 6078, paivi.makinen@evl.fi. Lue lisää Tikkurilan seurakunnan vapaaehtoistoiminnasta täältä.

 

Johtava diakoniatyöntekijä
Tikkurilan seurakunta

Toimin diakoniatiimin esimiehenä ja koordinoin diakoniatyötä Tikkurilan seurakunnassa. Iso osa työtäni on kuitenkin perusdiakoniatyö, jota teen yhdessä muiden diakoniatyöntekijöiden sekä vapaaehtoisten kanssa. Ihmisten tapaaminen ja erilaisissa elämäntilanteissa rinnalla kulkeminen ovat ehdottomasti parasta työssäni. Ole rohkeasti yhteydessä jos haluat keskustella tai jos sinulla on jotain kehittämisehdotuksia diakoniatyölle!

diakoni
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Aloitin työt Tikkurilan seurakunnassa lokakuussa 2008. Tein alkuun erilaisia sijaisuuksia, joista yhden neljän kuukauden pätkän yhtymän päihdetyössä. Vakivirassa Tikkurilassa olen ollut toukokuusta 2011 lähtien.
Vastuualueitani diakoniassa ovat muun muassa Kirkon ruokailu (lue lisää tästä), kuntouttavan työtoiminnan ohjaaminen sekä päihde- ja mielenterveystyön yhdyshenkilönä toimiminen.
Työssäni minua innostavat erilaisten ihmisten kohtaaminen ja heidän elämäntarinansa, oman itsen haastaminen moninaisten tehtävien parissa sekä hengellinen työyhteisö.
Olen aiemmalta koulutukseltani pukuompelija ja on hienoa, kun työssään voi käyttää kaikkia olemassa olevia vahvuuksiaan. Ompeluhommia olen voinut jatkaa muun muassa Kirkon ruokailun pöytäliinat uudistamalla. Käsityöt ovat edelleen lähellä sydäntäni ja uusin aluevaltaukseni on keramiikkaharrastus. Käsillä tekemisen lisäksi rentoudun lukemalla, kuuntelemalla musiikkia, elokuvia katsellen, pelaamalla tietokonepelejä tai hiljaisuudessa lähellä luontoa.
Parhaiten minuun saat yhteyden tekstiviestillä, Whatsappin tai sähköpostin kautta. Löydät minut myös Facebookista; diakoni Johanna Lehmusmies -nimellä ja Instagramista; diakonijohanna -nimellä.
 

diakonissa
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa
diakoni, verkkokeskustelija
Tikkurilan seurakunta
(09) 830 6258
PL 69
01301 Vantaa

Työskentelen diakoniatyön tiimissä, mutta tehtäviini kuuluvat diakoniatyön lisäksi myös erilaiset nettifoorumit. Työnkuvaani kuuluvat verkkoauttaminen, verkkokeskustelu, someviestintä  sekä diakoniatyössä erityisesti yksinhuoltajaperheet ja keskusteluapu.
Olen luonteeltani helposti lähestyttävä ja lämmin. Uskon auttavan keskustelun voimaan niin kasvokkain kuin myös verkon välityksellä. Pidän erilaisista luovan toiminnan muodoista ja käytän niitä myös asiakaskohtaamisissa tarpeen ja tilanteen mukaan. 

Diakoniatyöntekijä
Tikkurilan seurakunta
Unikkotie 5A
01300 Vantaa

Tavoitat minut myös WhatsAppilla

Olen kotoisin Keski-Suomesta ja olen aloittanut Tikkurilan seurakunnassa kesäkuussa 2018. Tätä ennen olen työskennellyt vanhusten parissa lähihoitajana ja sitten opiskellut diakoniksi. Olen hoivaihminen, jolle ihmisläheinen työ sopii. 
Seurakunnan diakoniatyössä on ihanaa sen itsenäisyys, vaikka samalla toisilta työntekijiltä saa tukea. Tämä on myös hyvin vaihtelevaa. Tässä saa oikeasti kohdata ihmisiä ja ainakin toistaiseksi on tuntunut, että sille kohtaamiselle on aikaa. Odotan, että pääsen pitämään toisaalta ryhmiä ja toisaalta yksityistapaamisia. Odotan myös, että pääsen auttamaan oikeasti ihmisi ja kulkemaan hetken rinnalla. Olen vapaa-ajallakin sellainen, että tykkään olla ihmisten kanssa. 
Aikaisemmista omista elämänkokemksista voi ammentaa toisille. Tarkoituksena on, että vastuulleni tulee esimerkiksi sururyhmiä,  maahanmuuttajatyötä ja yhteisvastuukeräystä.