Ding dong!

ke 19.12. kello 19.00 - kello 20.00

Ding dong! Korson kirkko

Vantaan seurakuntien kamarikuoron ensimmäinen joulukonsertti Korson kirkossa! Moniäänistä musiikkia joulun ihmeestä lämminsointisen kamarikuoron ja barokkiyhtyeen voimin. Barokin loistoa ja rakkaimpia suomalaisia joululauluja sielukkaan hehkuvina tulkintoina.

Joulunalusviikon keskiviikkoiltana Korson kirkon valoisan akustiikan täyttää harvinaislaatuinen, Korsossa aivan ennenkuulumaton kuorokonsertti. Nuoresta iästään huolimatta kuoro tarttuu rohkeasti niin vaativiin barokkimusiikin helmiin kuin kaikille tuttuihin joulun klassikkolauluihinkin. Tunnin aikana kuullaan joulun sanomaa 500 vuoden ajalta. Barokin loisteliaisuutta tuovat saksalaisen Hans Leo Hasslerin ja Claudio Monteverdin teokset joissa kuoron kanssa musisoivat Suomen barokkipiirien ykkösrivin muusikot Pilvi Listo-Tervaportti, urut, Anna Pohjola, barokkiviulu ja Pieta Mattila, barokkisello.

Rakastetuista, tutuista joululauluista mainittakoon Nyt syttyy valot tuhannet ja Maa on niin kaunis, jotka kuullaan perinteisen tunnelmallisina versioina.

Konsertti on tammikuussa 2018 perustetun Vantaan seurakuntien kamarikuoron ensimmäinen joulukonsertti. Kuoro on nousemassa nopeasti pääkaupunkiseudun kuorojen kärkikaartiin ja yhdistää intohimoisia laulajia Vantaalla yli seurakuntarajojen. Kunnianhimoisista, taitavista laulajista ja musiikin ammattilaisistakin koostuva kuoro tahtoo tarjota kuulijoille musiikillisia elämyksiä kirkkotilassa, klassisen musiikin harvoin kuultuja helmiä sekä tuttuakin tutumpia klassikoita tyylillä ja taidolla tehtynä.

Konsertin johtavat kanttorit Airi Saloniemi ja Jussi Salonen.

Ohjelmamaksu 10 euroa, vapaa pääsy.


Järjestäjä

Korson seurakunta

kanttori
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Olen ollut Korson seurakunnan kanttorina syksystä 2014 lähtien. Vastaan seurakuntamme musiikkiin liittyvistä asioista yhdessä kollegani kanssa. Olen mukana soittamassa ja laulamassa messuissa, hautajaisissa, häissä ja kaikenikäisten seurakuntalaisten tapahtumissa. Johdan kuoroja ja musiikkiryhmiä. Vantaalla me kanttorit teemme keskenämme yhteistyötä. Korsossa kirkon musiikkia ovat toteuttamassa myös korsolaiset musiikkiryhmät ja muusikot.

Kanttori
Korson seurakunta
Merikotkantie 4
01450 Vantaa

Olen ollut Korsossa kanttorina vuodesta 2016. Työhöni kuuluu muusikkona toimiminen jumalanpalveluksissa, häissä ja hautajaisissa, Korson seurakuntakuoron johtaminen ja Nuorten kulman musakulman ohjaaminen. Vastuullani on myös Korson seurakunnan konserttitoiminta. Laulan, soitan ja johdatan yhteislauluun myös monissa muissa seurakunnan tilaisuuksissa. Joskus, kun muilta töitä ehdin, tykkään myös säveltää musiikkia jumalanpalveluksiin. Aiemmin työskentelin freelancer-oopperalaulajana, joten laulu on erityisesti lähellä sydäntäni.

Katso myös

ti 18.12. klo 10.00

Myyrmäen kirkko

Lasten kauneimmat joululaulut

Joululaulujen yhteislaulutilaisuus
ti 18.12. klo 18.00

Hakunilan kirkko

Joulu tulee

Lehtikuusen koulun musiikkiluokkalaisten joulukonsertti
ti 18.12. klo 19.00

Myyrmäen kirkko

Vaskivuoren lukion joulukonsertti

Vaskivuoren lukion järjestämä konsertti