Aikamatka varhaisten kristittyjen elämään: kristinusko ja moraali

ke 21.11. kello 19.00 - kello 20.30

Aikamatka varhaisten kristittyjen elämään: kristinusko ja moraali Korson kirkko

Jeesuksen sanomasta ja juutaisesta perinnöstä nouseva maailmankuva ja etiikka törmäsivät monin tavoin yhteen antiikin tapojen moninaisuuden kanssa. Raamatun kuvaukset varhaisten kristittyjen elämästä heijaistelevat monin tavoin tätä konfliktia.

Aikamatalla varhaisten kristittyjen elämään sukellamme ajanlaskun alun taiteen ja kirjallisuuden kautta ensimmäisten kristittyjen arkipäivään. Luentosarjan kolmannessa osassa keskitymme kristinuskon moraaliin ja sen usein esille nousevaan vastakkainasetteluun antiikin yleisten arvojen ja tapojen kanssa. Luennoitsijana toimii aikuistyön pappi Jani Vanhala.


Järjestäjä

Korson seurakunta

Aikuistyön pastori
Korson seurakunta

Toimin Korson seurakunnassa aikuistyön pastorina. Työnkuvaani kuuluu tapahtumien ja toiminnan järjestäminen aina nuorista aikuisista eläkeikäisiin saakka. Minua kiinnostaa erityisesti uskonnollinen kokemus sekä sen uudenlaiset, muuntuvat muodot modernissa maailmassa. Myös kristillinen mystiikka ja taide ovat lähellä sydäntäni. Papin työssä pidän tärkeimpänä sitä, että saan omalla pienellä panoksellani olla tekemässä Jumalan läsnäoloa maailmassa ymmärrettävämmäksi ja näkyvämmäksi. 

Katso myös

to 15.11. klo 11.00 -12.00

Asolan seurakuntatalo

Elämyksiä Raamatusta

Havainnollisesti ja elämänläheisesti sisälle Raamatun kertomuksiin
to 15.11. klo 13.00 -15.00

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

Raamattu- ja keskustelupiiri

Raamatun äärellä keskustellen
la 17.11. klo 9.00 -17.00

Myyrmäen kirkko

Alfa-kurssi

Tutustu kristinuskon perusasioihin!