Aikamatka varhaisten kristittyjen elämään: kristinusko ja moraali

ke 21.11. kello 19.00 - kello 20.30

Aikamatka varhaisten kristittyjen elämään: kristinusko ja moraali Korson kirkko

Jeesuksen sanomasta ja juutaisesta perinnöstä nouseva maailmankuva ja etiikka törmäsivät monin tavoin yhteen antiikin tapojen moninaisuuden kanssa. Raamatun kuvaukset varhaisten kristittyjen elämästä heijaistelevat monin tavoin tätä konfliktia.

Aikamatalla varhaisten kristittyjen elämään sukellamme ajanlaskun alun taiteen ja kirjallisuuden kautta ensimmäisten kristittyjen arkipäivään. Luentosarjan kolmannessa osassa keskitymme kristinuskon moraaliin ja sen usein esille nousevaan vastakkainasetteluun antiikin yleisten arvojen ja tapojen kanssa. Luennoitsijana toimii aikuistyön pappi Jani Vanhala.


Järjestäjä

Korson seurakunta

Aikuistyön pastori
Korson seurakunta

Toimin Korson seurakunnassa aikuistyön pastorina. Työnkuvaani kuuluu tapahtumien ja toiminnan järjestäminen aina nuorista aikuisista eläkeikäisiin saakka. Minua kiinnostaa erityisesti uskonnollinen kokemus sekä sen uudenlaiset, muuntuvat muodot modernissa maailmassa. Myös kristillinen mystiikka ja taide ovat lähellä sydäntäni. Papin työssä pidän tärkeimpänä sitä, että saan omalla pienellä panoksellani olla tekemässä Jumalan läsnäoloa maailmassa ymmärrettävämmäksi ja näkyvämmäksi. 

Katso myös

to 24.1. klo 11.00 -12.00

Vapaalan seurakuntatalo

Vapaalan Kohtaamispaikka

Joka toinen torstai kokoontuva hengellinen piiri. Todistusta, rukousta, esirukousta ja seurakunnan työntekijöitten vierailuja.
ma 28.1. klo 10.00

Asolan seurakuntatalo

"Minä olen"-taideryhmä

Luova ryhmä, jossa mahdollisuus itsensä tutkimiseen.
ma 28.1. klo 18.00 -20.00

Koskikeskus

Raamatunlukupiiri: Syviin vesiin - Raamattua teemoittain

Tutkimme, miten erilaiset teemat kulkevat ja kehittyvät Vanhan testamentin vanhimmista kirjoituksista Uuden testamentin myöhäisimpiin. Kanonisen Raamatun luku on nyt marraskuussa alkamassa meillä jälleen alusta, varhaiskristillisten kirjoitusten jälkeen. Mukaan mahtuu ja on helppo tulla jälleen uusia!