Aikamatka varhaisten kristittyjen elämään: uskonnollisuus antiikin Roomassa

ke 7.11. kello 19.00 - kello 20.30

Aikamatka varhaisten kristittyjen elämään: uskonnollisuus antiikin Roomassa Korson kirkko

Raamatun kirjojen takana avautuu ylitsepursuavan runsas ja eloisa antiikin maailma lukemattomine tapoineen, kulttuureineen ja uskomuksineen. Tule kuulemaan, miten tämä kaikki näkyy suoraan ja ennen kaikkea epäsuoraan Raamatun kuvauksissa ensimmäisten kristittyjen elämissä sekä heitä seuraavien sukupolvien elämissä.

Aikamatkalla varhaisten kristittyjen elämään sukellamme ajanlaskun ajan taiteen ja kirjallisuuden kautta ensimmäisten kristittyjen arkipäivään. Kolmiosaisen luentosarja ensimmäisessä osassa perehdymme antiikin Rooman uskonnollisuuden moninaisuun muotoihin sekä siihen, miten ne ilmenevät Raamatussa. Luennoitsijana aikuistyön pappi Jani Vanhala


Järjestäjä

Korson seurakunta

Aikuistyön pastori
Korson seurakunta

Toimin Korson seurakunnassa aikuistyön pastorina. Työnkuvaani kuuluu tapahtumien ja toiminnan järjestäminen aina nuorista aikuisista eläkeikäisiin saakka. Minua kiinnostaa erityisesti uskonnollinen kokemus sekä sen uudenlaiset, muuntuvat muodot modernissa maailmassa. Myös kristillinen mystiikka ja taide ovat lähellä sydäntäni. Papin työssä pidän tärkeimpänä sitä, että saan omalla pienellä panoksellani olla tekemässä Jumalan läsnäoloa maailmassa ymmärrettävämmäksi ja näkyvämmäksi. 

Katso myös

ke 14.11. klo 18.00 -20.00

Ilolan seurakuntatalo

RUKOUSPIIRI ILOLASSA

Raamatunlukemista, keskustelua ja rukousta omien ja yhteisten asioiden puolesta. Tule mukaan ja tuo ystäväsikin!
ke 14.11. klo 19.00 -20.30

Korson kirkko

Aikamatka varhaisten kristittyjen elämään: kristinusko ja taikausko

Kristinusko oli aivan synnystään lähtien tiiviissä yhteydessä erilaisiin maagisiin käytänteisiin kuten unien tulkintaan, ennustamiseen ja parantamiseen. Nämä ovat jättäneet jälkensä myös Raamattuun ja muovasivat monin tavoin varhaisten kristittyjen uskoa ja elämäntapaa.
to 15.11. klo 11.00 -12.00

Asolan seurakuntatalo

Elämyksiä Raamatusta

Havainnollisesti ja elämänläheisesti sisälle Raamatun kertomuksiin