Aikamatka varhaisten kristittyjen elämään: uskonnollisuus antiikin Roomassa

ke 7.11. kello 19.00 - kello 20.30

Aikamatka varhaisten kristittyjen elämään: uskonnollisuus antiikin Roomassa Korson kirkko

Raamatun kirjojen takana avautuu ylitsepursuavan runsas ja eloisa antiikin maailma lukemattomine tapoineen, kulttuureineen ja uskomuksineen. Tule kuulemaan, miten tämä kaikki näkyy suoraan ja ennen kaikkea epäsuoraan Raamatun kuvauksissa ensimmäisten kristittyjen elämissä sekä heitä seuraavien sukupolvien elämissä.

Aikamatkalla varhaisten kristittyjen elämään sukellamme ajanlaskun ajan taiteen ja kirjallisuuden kautta ensimmäisten kristittyjen arkipäivään. Kolmiosaisen luentosarja ensimmäisessä osassa perehdymme antiikin Rooman uskonnollisuuden moninaisuun muotoihin sekä siihen, miten ne ilmenevät Raamatussa. Luennoitsijana aikuistyön pappi Jani Vanhala


Järjestäjä

Korson seurakunta

Aikuistyön pastori
Korson seurakunta

Toimin Korson seurakunnassa aikuistyön pastorina. Työnkuvaani kuuluu tapahtumien ja toiminnan järjestäminen aina nuorista aikuisista eläkeikäisiin saakka. Minua kiinnostaa erityisesti uskonnollinen kokemus sekä sen uudenlaiset, muuntuvat muodot modernissa maailmassa. Myös kristillinen mystiikka ja taide ovat lähellä sydäntäni. Papin työssä pidän tärkeimpänä sitä, että saan omalla pienellä panoksellani olla tekemässä Jumalan läsnäoloa maailmassa ymmärrettävämmäksi ja näkyvämmäksi. 

Katso myös

to 24.1. klo 11.00 -12.00

Vapaalan seurakuntatalo

Vapaalan Kohtaamispaikka

Joka toinen torstai kokoontuva hengellinen piiri. Todistusta, rukousta, esirukousta ja seurakunnan työntekijöitten vierailuja.
ma 28.1. klo 10.00

Asolan seurakuntatalo

"Minä olen"-taideryhmä

Luova ryhmä, jossa mahdollisuus itsensä tutkimiseen.
ma 28.1. klo 18.00 -20.00

Koskikeskus

Raamatunlukupiiri: Syviin vesiin - Raamattua teemoittain

Tutkimme, miten erilaiset teemat kulkevat ja kehittyvät Vanhan testamentin vanhimmista kirjoituksista Uuden testamentin myöhäisimpiin. Kanonisen Raamatun luku on nyt marraskuussa alkamassa meillä jälleen alusta, varhaiskristillisten kirjoitusten jälkeen. Mukaan mahtuu ja on helppo tulla jälleen uusia!