Hääyö

pe 21.9. kello 18.45

Pyhän Laurin kirkko, Pyhän Laurin kappeli

Hääyössä pääsee naimisiin helposti, mutta juhlallisesti! Tilaisuus on avoin myös vaikkapa heille, jotka haluavat tulla vain kuuntelemaan kirkkoon häämarsseja. Illan ja yön aikana kuullaankin kattaus suosituimmista ja rakastetuimmista häämarsseista.

Perustieto Hääyössä avioliittoon aikoville

Mukaan tarvitset vain

  • tulevan puolisosi ja sormukset
  • avioliiton esteettömyystodistuksen
  • molempien henkilöllisyystodistukset

Avioliiton esteettömyystodistus on tilattava osoitteesta esteidentutkinta.fi, seurakunnasta tai keskusrekisteristä (esimerkiksi Vantaan seurakuntien keskusrekisteri) viimeistään perjantaina 14.9.2018. Esteettömyystodistus on voimassa neljä kuukautta.

Huom! Esteettömyystodistuksesta tulee ilmetä, että

  • molemmat kuuluvat kirkkoon
  • ainakin toinen on luterilainen
  • luterilaisilla on rippikoulu suoritettu

Esteettömyystodistuksessa on merkintä rippikoulun käymisestä. Jos se jostain syystä puuttuu, pyydä lisäksi seurakunnasta virkatodistus, jossa rippikoulun käyminen näkyy. Kysy tarkempia tietoja omasta kotiseurakunnasta/keskusrekisteristä.

Ilman voimassa olevaa ja yllä mainituilla tiedoilla varustettua esteettömyystodistusta ei voida vihkiä. Muista ottaa todistus/todistukset mukaan Hääyöhön!

Maistraatissa solmitusta avioliitosta pyydä vihkimistodistus maistraatista ja ota se mukaan.

Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, vihkivuorojen jako alkaa Pyhän Laurin kappelilla kello 18.45. Vihkimisessä tarvittavat kaksi todistajaa löytyvät seurakunnan puolesta, jos parilla ei ole heitä mukanaan.

Vieraiden määrällä ei ole rajoitteita ja kirkossa saa olla muiden parien vihkimisen ajan. Tilaisuus on avoin myös vaikkapa heille, jotka haluavat tulla vain kuuntelemaan kirkkoon häämarsseja. Illan ja yön aikana kuullaankin kattaus suosituimmista ja rakastetuimmista häämarsseista.

Etkot

Hääyöhön pääsee valmistautumaan etkoilla Pyhän Laurin kappelissa (Pappilankuja 3).  Etkoilla voi nauttia kakkukahvit, valmistautua ja hurahtaa Hääyön tunnelmaan. Etkoilla muun muassa arvotaan hotelliyö-lahjakortti.

Lisätietoa Hääyöstä


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

seurakuntapastori
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Olen Tiksin seurakunnan nuorten aikuisten pappi. Se tarkoittaa, että voidaan törmätä nuorten aikuisten leireillä ja muussa toiminnassa, mutta myös, festareilla tai baarissa ja tietenkin ihan jumalanpalveluksissa ja toimituksissakin. Jos nähdään niin tule juttelemaan :).

Tiksissä olen ollut töissä pappina vuodesta 2015 ja jo sitä ennen isosena, kesäteologina ja vaikka missä muussakin hommassa. Sydämeltäni ja taustaltani olen vahvasti itävantaalainen ja on mahtavaa saada tehdä töitä juuri täällä.

Vastaan myös Tikkurilan seurakunnan aikuisrippikoulusta eli jos kirkkoon liittyminen tuntuu ajankohtaiselta ja ripari on vielä käymättä, ota yhteyttä.

Lue lisää nuorten aikuisten toiminnasta tästä.

Instagram: terhi_v