BRQ Vantaa Festival: La Françoise – François Couperin 350 vuotta

su 12.8. kello 19.30 - kello 21.00

BRQ Vantaa Festival: La Françoise – François Couperin 350 vuotta Pyhän Laurin kirkko

BRQ Ensemble: Florence Malgoire, barokkiviulu, Amandine Solano, barokkiviulu, Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba ja Laurent Stewart, cembalo. Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi

Couperin – Duphly – Leclair

 

Konsertissa on väliaika.

 

Aikalaiset kutsuivat François Couperinia suureksi, Le Grand, erotukseksi suvun muista hienoista muusikoista. Couperin toimi St. Gervaisin kirkon urkurina ja Ludvig XV:sta hovisäveltäjänä. Hän oli myös suosittu cembalonsoiton opettaja ja sävelsi merkittävän tuotannon soittimelle.

 

Couperin yhdisti ranskalaisen ja italialaisen tyylin ainutlaatuiseksi synteesiksi. Konsertissa kuullaan Couperinin mestariteos D'Apothéose kahdelle viululle ja continuolle sekä aikalaisten Jean-Marie Leclairin ja Jaques Duphlyn sävellyksiä. Leclairin virtuoottinen viulismi sai Couperinin lailla vaikutteita Italiasta, ja häntä pidetään ranskalaisen viulukoulun isänä. Duphly kirjoitti cembalokirjallisuuden ja -tekniikan huipentavia teoksia juuri ennen soittimen vaipumista 1800-luvun unholaan.

 

www.brq.fi


Järjestäjä

BRQ Vantaa Festival

Katso myös

to 19.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Sufira: Va t’en mon chant - Riennä, lauluni / Laurin päiväkonsertit -sarja

Sufira on myöhäiskeskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut trio, jonka muusikot ovat Aino Peltomaa (sopraano, nokkahuilu, rumpu & keskiaikainen harppu), Eira Karlson (mezzosopraano ja fiideli) ja Susanna Tollet (altto, nokkahuilu & kampiliira). Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 26.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 2.8. klo 12.00 -13.00

Pyhän Laurin kirkko

Milana Misic: Aikoja sitten / Laurin päiväkonsertit -sarja

Milana Misic esiintyy Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa yhdessä Tuomas ”Tumppu” Kesälän (piano) ja Juha Lanun (basso) kanssa. Konsertissa kuullaan Milanan omia sekä hänen äitinsä Laila Kinnusen lauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.