BRQ Vantaa Festival: La Françoise – François Couperin 350 vuotta

su 12.8. kello 19.30 - kello 21.00

BRQ Vantaa Festival: La Françoise – François Couperin 350 vuotta Pyhän Laurin kirkko

BRQ Ensemble: Florence Malgoire, barokkiviulu, Amandine Solano, barokkiviulu, Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba ja Laurent Stewart, cembalo. Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi

Couperin – Duphly – Leclair

 

Konsertissa on väliaika.

 

Aikalaiset kutsuivat François Couperinia suureksi, Le Grand, erotukseksi suvun muista hienoista muusikoista. Couperin toimi St. Gervaisin kirkon urkurina ja Ludvig XV:sta hovisäveltäjänä. Hän oli myös suosittu cembalonsoiton opettaja ja sävelsi merkittävän tuotannon soittimelle.

 

Couperin yhdisti ranskalaisen ja italialaisen tyylin ainutlaatuiseksi synteesiksi. Konsertissa kuullaan Couperinin mestariteos D'Apothéose kahdelle viululle ja continuolle sekä aikalaisten Jean-Marie Leclairin ja Jaques Duphlyn sävellyksiä. Leclairin virtuoottinen viulismi sai Couperinin lailla vaikutteita Italiasta, ja häntä pidetään ranskalaisen viulukoulun isänä. Duphly kirjoitti cembalokirjallisuuden ja -tekniikan huipentavia teoksia juuri ennen soittimen vaipumista 1800-luvun unholaan.

 

www.brq.fi


Järjestäjä

BRQ Vantaa Festival

Katso myös

ke 26.9. klo 15.00 -16.00

Itä-Hakkilan alakoulun pikkurakennus

ke 26.9. klo 17.00 -17.45

Ilolan seurakuntatalo

Lapsikuoro

Tikkurilan seurakunnassa aloittaa uusi lapsikuoro. Kuoro on tarkoitettu 6–12-vuotiaille. Kuoron tavoitteena on kokea yhdessä laulamisen iloa, Tervetuloa!
ke 26.9. klo 17.30

Kirkon nuortentila.

Oopperakerho

Kerhon tarkoituksena on tutustuttaa seurakuntalaisia musiikki- ja näyttämötaiteisiin