BRQ Vantaa Festival: The Piper and the Faerie Queen – Irlantilaista kansanmusiikkia

pe 10.8. kello 19.00 - kello 20.30

BRQ Vantaa Festival: The Piper and the Faerie Queen – Irlantilaista kansanmusiikkia Pyhän Laurin kirkko

David Power, irlantilainen säkkipilli ja Camerata Kilkenny. Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi

Trad. – Telemann – Purcell – Marini – Händel – Leclair

 

Konsertissa on väliaika.

 

David Power ja Camerata Kilkenny yhdistelevät konsertissaan barokkia ja irlantilaisia kansansävelmiä. Ohjelmassa kuullaan Telemannin Gulliver-sarja, joka sai innoituksensa Jonathan Swiftin samannimisestä romaanista. Säkkipillillä oli vahva asema barokissa: ranskalaista musettea käyttivät muun muassa Jean-Marie Leclair ja Georg Friedrich Händel pastoraalikuvaelmissaan. Ilta huipentuu italialaisen tyylin ja kansanmusiikin synteesiin O’Carolanin konsertossa (trad.), joka säveltämiseen Turlough O’Carolan sai tarinan mukaan innoituksensa viulisti Francesco Geminianin kohtaamisesta. Geminiani muutti Irlantiin 1733 ja sävelsi lukuisia teoksia paikalliseen kansanmusiikkityyliin.

 

www.brq.fi


Järjestäjä

BRQ Vantaa Festival

Katso myös

to 19.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Sufira: Va t’en mon chant - Riennä, lauluni / Laurin päiväkonsertit -sarja

Sufira on myöhäiskeskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut trio, jonka muusikot ovat Aino Peltomaa (sopraano, nokkahuilu, rumpu & keskiaikainen harppu), Eira Karlson (mezzosopraano ja fiideli) ja Susanna Tollet (altto, nokkahuilu & kampiliira). Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 26.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 2.8. klo 12.00 -13.00

Pyhän Laurin kirkko

Milana Misic: Aikoja sitten / Laurin päiväkonsertit -sarja

Milana Misic esiintyy Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa yhdessä Tuomas ”Tumppu” Kesälän (piano) ja Juha Lanun (basso) kanssa. Konsertissa kuullaan Milanan omia sekä hänen äitinsä Laila Kinnusen lauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.