BRQ Vantaa Festival: Barokin monitaituri – Ilpo Laspas

pe 10.8. kello 21.00 - kello 22.00

BRQ Vantaa Festival: Barokin monitaituri – Ilpo Laspas Pyhän Laurin kappeli

Ilpo Laspas, cembalo. Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi

Muffat – Händel – Laspas – Hämeenniemi

 

Ennen 1800-lukua ammattimuusikot olivat niin multi-instrumentalisteja, säveltäjiä, improvisoijia kuin pedagogejakin. Laaja-alaisuus oli välttämätön ominaisuus ehtymätöntä luovuutta ja nopeaa sävellystaitoa tarvitseville kirkko- ja hovimuusikoille. Aikamme muusikoista urkuri-cembalisti-säveltäjä Ilpo Laspas toteuttaa vaikuttavasti menneiden vuosisatojen ihanteita. Illan aikana kuullaan vanhaa ja uutta musiikkia cembalolla, Laspaksen uusi sävellys sekä improvisaatiota.

 

www.brq.fi


Järjestäjä

BRQ Vantaa Festival

Katso myös

to 19.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Sufira: Va t’en mon chant - Riennä, lauluni / Laurin päiväkonsertit -sarja

Sufira on myöhäiskeskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut trio, jonka muusikot ovat Aino Peltomaa (sopraano, nokkahuilu, rumpu & keskiaikainen harppu), Eira Karlson (mezzosopraano ja fiideli) ja Susanna Tollet (altto, nokkahuilu & kampiliira). Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 26.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 2.8. klo 12.00 -13.00

Pyhän Laurin kirkko

Milana Misic: Aikoja sitten / Laurin päiväkonsertit -sarja

Milana Misic esiintyy Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa yhdessä Tuomas ”Tumppu” Kesälän (piano) ja Juha Lanun (basso) kanssa. Konsertissa kuullaan Milanan omia sekä hänen äitinsä Laila Kinnusen lauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.