BRQ Vantaa Festival: Perilous Polyphony – Polyfonian äärirajoilla

to 9.8. kello 21.00 - kello 22.00

BRQ Vantaa Festival: Perilous Polyphony – Polyfonian äärirajoilla Pyhän Laurin kirkko

Phantasm a3: Laurence Dreyfus, diskanttigamba, Jonathan Manson, tenorigamba ja Markku Luolajan-Mikkola, bassogamba. Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi

Tye – Bevin – Tomkins – Byrd – Gibbons – Locke – Purcell – Bach

 

Englantilaiset polyfonian mestarit kirjoittivat käytänteitä ja ilmaisun rajoja koettelevaa musiikkia. Perilous polyphony -konsertissa liikutaan kolmiäänisen sävellyksen äärirajoilla ihastellen säveltäjien taitoa punoa taidokas teos vähin äänin. Rytmisesti ja harmonisesti monimutkainen musiikki on kaleidoskooppimainen kudelma, jossa itsenäisten äänten ja kokonaissoinnin välillä liikutaan saumattomasti. Ohjelman päättää itseoikeutetusti fuugan ja kaanonin ilmaisuvoimaisiksi sävellysmuodoiksi vapauttanut Johann Sebastian Bach.

 

www.brq.fi


Järjestäjä

BRQ Vantaa Festival

Katso myös

to 19.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Sufira: Va t’en mon chant - Riennä, lauluni / Laurin päiväkonsertit -sarja

Sufira on myöhäiskeskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut trio, jonka muusikot ovat Aino Peltomaa (sopraano, nokkahuilu, rumpu & keskiaikainen harppu), Eira Karlson (mezzosopraano ja fiideli) ja Susanna Tollet (altto, nokkahuilu & kampiliira). Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 26.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 2.8. klo 12.00 -13.00

Pyhän Laurin kirkko

Milana Misic: Aikoja sitten / Laurin päiväkonsertit -sarja

Milana Misic esiintyy Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa yhdessä Tuomas ”Tumppu” Kesälän (piano) ja Juha Lanun (basso) kanssa. Konsertissa kuullaan Milanan omia sekä hänen äitinsä Laila Kinnusen lauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.