BRQ Vantaa Festival: Sweet and Secret Music – Salaista musiikkia

ke 8.8. kello 21.00 - kello 22.00

BRQ Vantaa Festival: Sweet and Secret Music – Salaista musiikkia Pyhän Laurin kirkko

Laurence Dreyfus, diskanttigamba ja Christian Rivet, luuttu. Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi

Dowland – Byrd – Simpson – Hume

 

Katolisia vainottiin laajalti Elisabet I:n (1533–1603) Englannissa. He joutuivat piilottelemaan uskoaan ja rakentamaan salaisia kappeleita sen harjoittamiseksi. Ajan säveltäjämestareista William Byrd ja John Dowland olivat molemmat katolisia. Kun Byrdin yhtyemusiikki sovitettiin lauluäänelle ja luutulle, mukaan saatettiin liittää alluusioita kiellettyyn uskontoon. Konsertti kutsuu kokemaan tämän ”salaisen musisoinnin” intiimin ja melankolisen tunnelman.

 

www.brq.fi


Järjestäjä

BRQ Vantaa Festival

Katso myös

to 19.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Sufira: Va t’en mon chant - Riennä, lauluni / Laurin päiväkonsertit -sarja

Sufira on myöhäiskeskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut trio, jonka muusikot ovat Aino Peltomaa (sopraano, nokkahuilu, rumpu & keskiaikainen harppu), Eira Karlson (mezzosopraano ja fiideli) ja Susanna Tollet (altto, nokkahuilu & kampiliira). Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 26.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 2.8. klo 12.00 -13.00

Pyhän Laurin kirkko

Milana Misic: Aikoja sitten / Laurin päiväkonsertit -sarja

Milana Misic esiintyy Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa yhdessä Tuomas ”Tumppu” Kesälän (piano) ja Juha Lanun (basso) kanssa. Konsertissa kuullaan Milanan omia sekä hänen äitinsä Laila Kinnusen lauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.