BRQ Vantaa Festival: Salonkikelpoista – Felix Mendelssohnin sello-pianotuotanto historiallisin soittimin

ke 8.8. kello 19.00 - kello 20.30

BRQ Vantaa Festival: Salonkikelpoista – Felix Mendelssohnin sello-pianotuotanto historiallisin soittimin Pyhän Laurin kappeli

Guadalupe López-Íñiguez, klassinen sello ja Olga Andryushchenko, fortepiano (Érard). Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi

Mendelssohn

 

Konsertissa on väliaika.

 

Robert Schumann luonnehti Mendelssohnia 1800-luvun Mozartiksi: hän ymmärsi aikansa henkeä kiteyttäen sekä ratkoen kulttuuri-ilmapiirin ristiriitoja. Mendelssohnia on esitetty halki 1900-luvun romanttisin tulkinnoin. Nyt festivaalilla kuullaan säveltäjän koko sello-pianotuotanto historiallisin aikalaissoittimin. Sellisti Guadalupe López Íñiguez sekä pianisti Olga Andreyshchenko pyrkivät 1800-luvun salonkikonserttien henkeen ja eleganssiin Pyhän Laurin kappelissa.

 

www.brq.fi


Järjestäjä

BRQ Vantaa Festival

Katso myös

to 19.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Sufira: Va t’en mon chant - Riennä, lauluni / Laurin päiväkonsertit -sarja

Sufira on myöhäiskeskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut trio, jonka muusikot ovat Aino Peltomaa (sopraano, nokkahuilu, rumpu & keskiaikainen harppu), Eira Karlson (mezzosopraano ja fiideli) ja Susanna Tollet (altto, nokkahuilu & kampiliira). Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 26.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 2.8. klo 12.00 -13.00

Pyhän Laurin kirkko

Milana Misic: Aikoja sitten / Laurin päiväkonsertit -sarja

Milana Misic esiintyy Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa yhdessä Tuomas ”Tumppu” Kesälän (piano) ja Juha Lanun (basso) kanssa. Konsertissa kuullaan Milanan omia sekä hänen äitinsä Laila Kinnusen lauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.