BRQ Vantaa Festival: Kaakinen-Pilch lempipuuhassaan – Sooloja viola d’amorelle ja viululle

ti 7.8. kello 21.00 - kello 22.00

BRQ Vantaa Festival: Kaakinen-Pilch lempipuuhassaan – Sooloja viola d’amorelle ja viululle Pyhän Laurin kirkko

Sirkka-Liisa Kaakinen-Pilch, viola d'amore ja barokkiviulu. Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi

Muusikon ja soittimen välinen suhde on hyvin intiimi. Sirkka-Liisaa resonoiva viola d’amore inspiroi ja taiteilijan omin sanoin ”aiheuttaa vakavaa riippuvuutta”. Resonanssikielineen helisevä soitin soveltuu erinomaisesti soolosoittoon, mutta tuntemattomista syistä ei soolo-ohjelmistoa instrumentille juurikaan löydy. Näin ollen viulistin katse kääntyy Bachin huilu-, luuttu- ja sellosooloihin, joita kuullaan konsertissa viola d’amorelle sovitettuna.

 

www.brq.fi


Järjestäjä

BRQ Vantaa Festival

Katso myös

to 19.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Sufira: Va t’en mon chant - Riennä, lauluni / Laurin päiväkonsertit -sarja

Sufira on myöhäiskeskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut trio, jonka muusikot ovat Aino Peltomaa (sopraano, nokkahuilu, rumpu & keskiaikainen harppu), Eira Karlson (mezzosopraano ja fiideli) ja Susanna Tollet (altto, nokkahuilu & kampiliira). Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 26.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 2.8. klo 12.00 -13.00

Pyhän Laurin kirkko

Milana Misic: Aikoja sitten / Laurin päiväkonsertit -sarja

Milana Misic esiintyy Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa yhdessä Tuomas ”Tumppu” Kesälän (piano) ja Juha Lanun (basso) kanssa. Konsertissa kuullaan Milanan omia sekä hänen äitinsä Laila Kinnusen lauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.