BRQ Vantaa Festival: Domenico Dall’Oglio – Italialais-venäläiset viulusonaatit

ti 7.8. kello 19.00 - kello 20.30

BRQ Vantaa Festival: Domenico Dall’Oglio – Italialais-venäläiset viulusonaatit Pyhän Laurin kirkko

Maria Krestinskaya, barokkiviulu, Imbi Tarum, cembalo, urut ja Markku Luolajan-Mikkola, viola da gamba. Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi

Dall’Oglio – Madonis – Vivaldi

 

Konsertissa on väliaika.

 

Domenico Dall’Oglion (1700–1764) viulusonaatit ovat unohdettuja mestariteoksia, joissa yhdistyy herkkyys ja virtuositeetti. Klassismia enteilevät miniatyyrit ovat eräs venäläisen barokin kulmakivistä. Vivaldin oppilas Dall’Oglio saapui keisarinna Anna Ivanovnan (1693–1740) hoviin vuonna 1735. Galanttien oppiensa ohella säveltäjä hyödynsi vaikutteita venäläisestä kansanmusiikista ja soittimista.

 

Krestinskayan levytys Dall’Oglio: Violin Sonatas on ensilevytys teoksista. BRQ Vantaa -festivaalin konsertti on levyn julkistustilaisuus Suomessa.

 

www.brq.fi


Järjestäjä

BRQ Vantaa Festival

Katso myös

to 19.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Sufira: Va t’en mon chant - Riennä, lauluni / Laurin päiväkonsertit -sarja

Sufira on myöhäiskeskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut trio, jonka muusikot ovat Aino Peltomaa (sopraano, nokkahuilu, rumpu & keskiaikainen harppu), Eira Karlson (mezzosopraano ja fiideli) ja Susanna Tollet (altto, nokkahuilu & kampiliira). Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 26.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 2.8. klo 12.00 -13.00

Pyhän Laurin kirkko

Milana Misic: Aikoja sitten / Laurin päiväkonsertit -sarja

Milana Misic esiintyy Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa yhdessä Tuomas ”Tumppu” Kesälän (piano) ja Juha Lanun (basso) kanssa. Konsertissa kuullaan Milanan omia sekä hänen äitinsä Laila Kinnusen lauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.