BRQ Vantaa Festival: Le jardin florissant – Ruusuromaanin kukkiva puutarha

ma 6.8. kello 21.00 - kello 22.00

BRQ Vantaa Festival: Le jardin florissant – Ruusuromaanin kukkiva puutarha Pyhän Laurin kappeli

Tuuli Lindeberg, sopraano ja Anna-Maaria Oramo, clavisimbalum ja virginaali. Konsertissa uppoudutaan keskiajan runouden ja rakkauden syövereihin Roman de la Rose -runoelman matkassa. Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi

de Vitry – Crequillon – de Lescurel – de Sermisy – Dufay – de Machaut

 

Konsertissa uppoudutaan keskiajan runouden ja rakkauden syövereihin Roman de la Rose -runoelman matkassa. Ruusuromaani oli keskiajalla laajalti tunnettu ja suosittu rakkausrunoelma, jota pidettiin hyveellisen ja ylhäisen ritarirakkauden käsikirjana. Laulajan ja kosketinsoittimen dialogi kertoo Ruusuromaanin nuorukaisen tarinan ranskalaisen keskiajan ja renessanssin musiikin keinoin. Konsertti on unimatka kohti paratiisinomaista mielihyvän puutarhaa, jossa nuorukainen kohtaa allegorioita, vertauskuvallisia rakkauden puolia, ihmishahmossa. Tarina etenee kohti Ruusun kohtaamista, rakastumista ja kirpaisevaa kohtaloa.

 

www.brq.fi


Järjestäjä

BRQ Vantaa Festival

Katso myös

to 19.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Sufira: Va t’en mon chant - Riennä, lauluni / Laurin päiväkonsertit -sarja

Sufira on myöhäiskeskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut trio, jonka muusikot ovat Aino Peltomaa (sopraano, nokkahuilu, rumpu & keskiaikainen harppu), Eira Karlson (mezzosopraano ja fiideli) ja Susanna Tollet (altto, nokkahuilu & kampiliira). Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 26.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 2.8. klo 12.00 -13.00

Pyhän Laurin kirkko

Milana Misic: Aikoja sitten / Laurin päiväkonsertit -sarja

Milana Misic esiintyy Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa yhdessä Tuomas ”Tumppu” Kesälän (piano) ja Juha Lanun (basso) kanssa. Konsertissa kuullaan Milanan omia sekä hänen äitinsä Laila Kinnusen lauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.