BRQ Vantaa Festival: Adeu, mon cuer – Rakkaudesta ja kuolemasta

ma 6.8. kello 19.00 - kello 20.30

BRQ Vantaa Festival: Adeu, mon cuer – Rakkaudesta ja kuolemasta Pyhän Laurin kirkko

Vanhan musiikin festivaali alkaa jälleen! Avauskonsertista vastaa Contactus: Hiromi Bando, sopraano, Juho Myllylä, nokkahuilut, Miron Andreas, vielle. Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi

Anonymous – Binchois – de Perusio – de Pistoria – Grimace – Dufay

Konsertissa on väliaika.

 

Adeu, mon cuer esittelee monivivahteisesti myöhäiskeskiajan ja varhaisrenessanssin musiikkia. Ohjelman ytimessä ovat ranskalaisen musiikin ilmaukset rakkaudelle ja kuolemalle. Codex Escorialin ja muiden 1400-luvun puolivälin käsikirjoitusten rondeaut, virelait ja balladet kuuluvat burgundilaiseen chanson -ohjelmistoon, jonka keskeisinä teemoina ovat rakastajan kaipuu ja lamentaatio sekä paheksunta julmaa rakastettua kohtaan. Melankolisia tunnelmia kuullan myös myöhäiselle 1300-luvulle sijoittuvalta ars subtilior -aikakaudelta. Adeu, mon cuer kulkee läpi musiikin ajanjakson täynnä tyyneyttä, taustallaan kuitenkin ahdistunut ja varautunut aistillisuus sekä alati läsnä oleva kuolema.

Juho Myllylä on pohjoismaisen Ear-ly 2016 -solistikilpailun voittaja, ja konsertti on osa Nordem-verkoston hänelle myöntämää palkintoa.

www.brq.fi


Järjestäjä

BRQ Vantaa Festival

Katso myös

la 22.9. klo 16.00

Hakunilan kirkko

Kamarikuoro Vivacen konsertti

Portugalin kilpamatkan lähtökonsertti
su 23.9. klo 17.00 -18.00

Pyhän Laurin kirkko

Omalla äänellä -lauluryhmän 10-vuotisjuhlakonsertti

Konsertissa lauletaan yhdessä ja erikseen tuttuja, rakkaita lauluja. Mukana myös Laurin laulajat ja bändi antamassa vauhtia yhteislaululle. Johtaa Terje Kukk. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen ohjelmamaksu.
ma 24.9. klo 18.30 -20.30

Myyrmäen kirkko

Käsikelloyhtye Sonus toivottaa uudet soittajat tervetulleiksi

Haluaisitko oppia soittamaan Suomessa vielä melko harvinaista instrumenttia ja tekemään musiikkia yhdessä? Käsikellojensoitto on yhteistyötä, kovaa harjoittelua ja musiikista nauttimista. Hyvässä porukassa soittaminen on hauskaa, haastavaa ja hulvatonta. Uusia soittajia otetaan syyskuun loppuun asti.