BRQ Vantaa Festival: Adeu, mon cuer – Rakkaudesta ja kuolemasta

ma 6.8. kello 19.00 - kello 20.30

BRQ Vantaa Festival: Adeu, mon cuer – Rakkaudesta ja kuolemasta Pyhän Laurin kirkko

Vanhan musiikin festivaali alkaa jälleen! Avauskonsertista vastaa Contactus: Hiromi Bando, sopraano, Juho Myllylä, nokkahuilut, Miron Andreas, vielle. Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi

Anonymous – Binchois – de Perusio – de Pistoria – Grimace – Dufay

Konsertissa on väliaika.

 

Adeu, mon cuer esittelee monivivahteisesti myöhäiskeskiajan ja varhaisrenessanssin musiikkia. Ohjelman ytimessä ovat ranskalaisen musiikin ilmaukset rakkaudelle ja kuolemalle. Codex Escorialin ja muiden 1400-luvun puolivälin käsikirjoitusten rondeaut, virelait ja balladet kuuluvat burgundilaiseen chanson -ohjelmistoon, jonka keskeisinä teemoina ovat rakastajan kaipuu ja lamentaatio sekä paheksunta julmaa rakastettua kohtaan. Melankolisia tunnelmia kuullan myös myöhäiselle 1300-luvulle sijoittuvalta ars subtilior -aikakaudelta. Adeu, mon cuer kulkee läpi musiikin ajanjakson täynnä tyyneyttä, taustallaan kuitenkin ahdistunut ja varautunut aistillisuus sekä alati läsnä oleva kuolema.

Juho Myllylä on pohjoismaisen Ear-ly 2016 -solistikilpailun voittaja, ja konsertti on osa Nordem-verkoston hänelle myöntämää palkintoa.

www.brq.fi


Järjestäjä

BRQ Vantaa Festival

Katso myös

to 19.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Sufira: Va t’en mon chant - Riennä, lauluni / Laurin päiväkonsertit -sarja

Sufira on myöhäiskeskiaikaiseen musiikkiin erikoistunut trio, jonka muusikot ovat Aino Peltomaa (sopraano, nokkahuilu, rumpu & keskiaikainen harppu), Eira Karlson (mezzosopraano ja fiideli) ja Susanna Tollet (altto, nokkahuilu & kampiliira). Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 26.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 2.8. klo 12.00 -13.00

Pyhän Laurin kirkko

Milana Misic: Aikoja sitten / Laurin päiväkonsertit -sarja

Milana Misic esiintyy Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa yhdessä Tuomas ”Tumppu” Kesälän (piano) ja Juha Lanun (basso) kanssa. Konsertissa kuullaan Milanan omia sekä hänen äitinsä Laila Kinnusen lauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.