Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

to 26.7. kello 12.00

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja Pyhän Laurin kirkko

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.

Weisuuta wanhoista kirjoista on kunnianosoitus vanhojen virsi- ja veisuukirjojen rikaskielisille teksteille sekä nauhoitettujen arkistolähteiden karismaattisille veisaajille. Otsikko viittaa myös laulutapaan, joka antaa tilaa laulajan henkilökohtaiselle tulkinnalle ja muuntelulle. Konserttiin kuuluvat yhteisveisuunumerot, joissa ikivanha melodia on siirtynyt veisuukirjasta seuraavaan ja elänyt kaikille tuttuna virtenä aina tähän päivään saakka.

Konsertissa kuultavat ja laulettavat virret ovat etupäässä keskieurooppalaiseen koraaliperinteeseen perustuvia suomalaisia virsikansantoisintoja, mutta mukana on myös mm. Lutherin säveltämiä virsiä. Tekstilähteet ovat mm. Jaakko Finnon virsikirja (1583), Vanha virsikirja (1701), Siionin virret (Lagus 1790) ja Halullisten sielujen hengelliset laulut, mutta mukana on lauluja myös Siionin kanteleesta sekä Siionin laulut ja virret -kokoelmista.

 

Pyhän Laurin kirkon suosittu Laurin päiväkonsertit -sarja tarjoilee tänäkin kesänä yhdeksän erilaista konserttia ajalla 7.6.-2.8.18. Konserttien kesto on n. 45 minuuttia, mikä mahdollistaa keskipäivän musiikkihetken viettämisen vaikkapa lounastunnin merkeissä.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

to 21.6. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Fanfare festivo - Tomas Gricius (trumpetti) ja Julia Tamminen (urut) / Laurin päiväkonsertit -sarja

Ohjelmassa on J. S. Bachin, G. Telemannin, Otto Kettingin ja Henri Tomasin juhlavia teoksia trumpetille ja uruille. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 28.6. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Pilvi Listo (cembalo): Das Wohltemperierte Klavier / Laurin päiväkonsertit -sarja

Ohjelmassa Johann Sebastian Bachin musiikkia Pilvi Liston Bach-albumilta (Wohltemperiertes Klavier) ja muuta saman aikakauden musiikkia. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
ke 4.7. klo 12.00 -12.30

Asolan seurakuntatalo

KAIKENMAAILMAN VEISUT eli ilmainen matka maailman ympäri

- lauletaan puoli tuntia virsiä eri maista