Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

to 26.7. kello 12.00

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja Pyhän Laurin kirkko

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.

Weisuuta wanhoista kirjoista on kunnianosoitus vanhojen virsi- ja veisuukirjojen rikaskielisille teksteille sekä nauhoitettujen arkistolähteiden karismaattisille veisaajille. Otsikko viittaa myös laulutapaan, joka antaa tilaa laulajan henkilökohtaiselle tulkinnalle ja muuntelulle. Konserttiin kuuluvat yhteisveisuunumerot, joissa ikivanha melodia on siirtynyt veisuukirjasta seuraavaan ja elänyt kaikille tuttuna virtenä aina tähän päivään saakka.

Konsertissa kuultavat ja laulettavat virret ovat etupäässä keskieurooppalaiseen koraaliperinteeseen perustuvia suomalaisia virsikansantoisintoja, mutta mukana on myös mm. Lutherin säveltämiä virsiä. Tekstilähteet ovat mm. Jaakko Finnon virsikirja (1583), Vanha virsikirja (1701), Siionin virret (Lagus 1790) ja Halullisten sielujen hengelliset laulut, mutta mukana on lauluja myös Siionin kanteleesta sekä Siionin laulut ja virret -kokoelmista.

 

Pyhän Laurin kirkon suosittu Laurin päiväkonsertit -sarja tarjoilee tänäkin kesänä yhdeksän erilaista konserttia ajalla 7.6.-2.8.18. Konserttien kesto on n. 45 minuuttia, mikä mahdollistaa keskipäivän musiikkihetken viettämisen vaikkapa lounastunnin merkeissä.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

su 19.8. klo 14.00

Kivistön kirkko

Vantaan yhteiset siioninvirsiseurat

Koko Vantaan yhteisiä siioninvirsiseuroja vietetään Kivistön kirkossa.
ke 22.8. klo 15.00 -16.00

Itä-Hakkilan alakoulun pikkurakennus

to 23.8. klo 18.00

Pyhän Laurin kirkko

Meibaum Ensemble: Kesäklassikot

Meibaum Ensemblen kesäisessä konsertissa kuullaan kevyttä klassista. Muusikot ovat: Heili Meibaum (huilu), Kati Meibaum (viulu), Marta Meibaum (viulu), Marten Meibaum (sello) ja Mait Meibaum (piano). Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.