Laulaja-lauluntekijä Laura Sippola Trio / Laurin päiväkonsertit -sarja

to 14.6. kello 12.00

Laulaja-lauluntekijä Laura Sippola Trio / Laurin päiväkonsertit -sarja Pyhän Laurin kirkko

Laura Sippola väitteli viime syksynä tohtoriksi laulaja-lauluntekijän työstä ja lauluntekijämusiikista taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa – ensimmäisenä Suomessa. Konsertissa kuullaan alkuvuodesta ilmestyneen Intermezzo-albumin lauluja, joissa kerrotaan muun muassa tarinoita pienen lapsen äidin elämästä, vanhenemisesta ja onnesta - tai sen puutteesta. Laurin päiväkonsertit -sarjan konsertissa Sippolan (laulu, piano) kanssa soittavat lisäksi Peter Engberg (kitara) ja Tuure Koski (basso). Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.

Laulaja, muusikko, lauluntekijä ja musiikinopettaja Laura Sippola on työskennellyt omintakeisella urallaan pitkän tovin. Sooloalbumeja on kuusi - ensialbumi Sahara ilmestyi vuonna 2004 ja viimeisin Intermezzo ilmestyi alkuvuodesta. Levyn kantavina teemoina ovat äitiys ja vanheneminen sekä onnellisuus – tai pikemminkin ihmisen onnettomuus.

Keikkoja on pitkä liuta niin oman Tuki -yhtyeen keulahahmona kuin pianistina eri artistien kokoonpanoissa. 15-vuotiaana Lapualta kohti maailmalle kulkeneen muusikon lauluissa folk ja jazz sekoittuvat pettämättömään melodiantajuun ja elämänmakuisiin sanoituksiin.

Sippolasta tuli Suomen ensimmäinen taiteellisen tohtorintutkinnon tehnyt laulaja-lauluntekijä. Ennen tohtoroitumistaan hän valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi 2003. Hän myös opiskeli pianonsoittoa viisi kuukautta Bolognan G.B. Martini konservatoriossa.

 

Pyhän Laurin kirkon suosittu Laurin päiväkonsertit -sarja tarjoilee tänäkin kesänä yhdeksän erilaista konserttia ajalla 7.6.-2.8.18. Konserttien kesto on n. 45 minuuttia, mikä mahdollistaa keskipäivän musiikkihetken viettämisen vaikkapa lounastunnin merkeissä.


 


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

to 26.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Trio Gambaamo: Weisuuta wanhoista kirjoista / Laurin päiväkonsertit -sarja

Weisuuta wanhoista kirjoista on konsertti, jossa yhdistyy suomalainen yhteisveisuuperinne sekä konserttinumerot. Kolmen muusikon – Pia Rask, Katri Susitaival ja Olli Knuth – muodostama kokoonpano on harvinainen: säestyssoittimina ovat urkuharmooni, avainviulu, viola da gamba ja balalaikka. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 2.8. klo 12.00 -13.00

Pyhän Laurin kirkko

Milana Misic: Aikoja sitten / Laurin päiväkonsertit -sarja

Milana Misic esiintyy Pyhän Laurin kirkon kesäkonserttisarjassa yhdessä Tuomas ”Tumppu” Kesälän (piano) ja Juha Lanun (basso) kanssa. Konsertissa kuullaan Milanan omia sekä hänen äitinsä Laila Kinnusen lauluja. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
ma 6.8. klo 19.00 -20.30

Pyhän Laurin kirkko

BRQ Vantaa Festival: Adeu, mon cuer – Rakkaudesta ja kuolemasta

Vanhan musiikin festivaali alkaa jälleen! Avauskonsertista vastaa Contactus: Hiromi Bando, sopraano, Juho Myllylä, nokkahuilut, Miron Andreas, vielle. Lisätiedot ja lippuhinnat: www.brq.fi