Maija Kauhanen: laulu, Saarijärven kantele, lyömäsoittimet / Laurin päiväkonsertit -sarja

to 7.6. kello 12.00

Maija Kauhanen: laulu, Saarijärven kantele, lyömäsoittimet / Laurin päiväkonsertit -sarja Pyhän Laurin kirkko

Pyhän Laurin kirkon tämän vuotinen kesäsarja käynnistyy komeasti kanteletaiteilija-lauluntekijä Maija Kauhasen konsertilla. Yhden naisen orkesteriksikin tituleeratun artistin vahva laulu, sydämeen käyvät tarinat, rouhea Saarijärven kantele ja samanaikaisesti soitetut lyömäsoittimet luovat ainutlaatuisen soundimaiseman. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.

Maija Kauhanen on valovoimainen ja karismaattinen artisti, jonka ura on kansainvälisessä nosteessa. Hän on monipuolinen multi-instrumentalisti, laulaja, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja sekä tuottaja.

Maijan erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele ja sen miltei hävinnyt soittotyyli, jossa kanteletta soitetaan puutikulla/puisella plektralla. Kauhasen ensimmäisen sooloalbumin Raivopyörän musiikki liikkuu vahvoissa tunnelmissa. Useassa kappaleessa teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot, mutta mukaan mahtuu myös paljon iloa, riemua, lohtua ja toivoa.


Maija valmistui Musiikin maisteriksi 2015 Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmästä ja opintojensa loppupuolella hän vietti vaihto-opiskeluvuoden Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa vuonna 2013-2014.

Suomen Arvostelijain liitto myönsi vuonna 2017 Maijalle ja Raivopyörä-albumille arvostetun Kritiikin kannukset -palkinnon "tunnustuksena parhaasta vuoden aikana tapahtuneesta taiteellisesta läpimurrosta tai siihen verrattavasta suorituksesta" ja alkuvuodesta hänet palkittiin vuoden tulokkaana Etnogaalassa.  Lisätietoja: www.maijakauhanen.com

 

Pyhän Laurin kirkon suosittu Laurin päiväkonsertit -sarja tarjoilee tänäkin kesänä yhdeksän erilaista konserttia ajalla 7.6.-2.8.18. Konserttien kesto on n. 45 minuuttia, mikä mahdollistaa keskipäivän musiikkihetken viettämisen vaikkapa lounastunnin merkeissä.


 


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

to 28.6. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Pilvi Listo (cembalo): Das Wohltemperierte Klavier / Laurin päiväkonsertit -sarja

Ohjelmassa Johann Sebastian Bachin musiikkia Pilvi Liston Bach-albumilta (Wohltemperiertes Klavier) ja muuta saman aikakauden musiikkia. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
ke 4.7. klo 12.00 -12.30

Asolan seurakuntatalo

KAIKENMAAILMAN VEISUT eli ilmainen matka maailman ympäri

- lauletaan puoli tuntia virsiä eri maista
to 5.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Kamarikuoro Qoro Quando: HeinäQ / Laurin päiväkonsertit -sarja

Konsertin ohjelma on monipuolinen kattaus sakraalia ja maallista musiikkia, uudesta perinteiseen, menevästä meditatiivisen rauhoittavaan. Tyylilajit ja aikakaudet punoo yhteen kuoron taiteellinen johtaja Jori Männistö. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.