Maija Kauhanen: laulu, Saarijärven kantele, lyömäsoittimet / Laurin päiväkonsertit -sarja

to 7.6. kello 12.00

Maija Kauhanen: laulu, Saarijärven kantele, lyömäsoittimet / Laurin päiväkonsertit -sarja Pyhän Laurin kirkko

Pyhän Laurin kirkon tämän vuotinen kesäsarja käynnistyy komeasti kanteletaiteilija-lauluntekijä Maija Kauhasen konsertilla. Vahva laulu, sydämeen käyvät tarinat, rouhea Saarijärven kantele ja samanaikaisesti soitetut lyömäsoittimet, polyrytmien sekä vahva syke yhdistettynä hypnoottisiin melodioihin luovat ainutlaatuisen soundimaiseman. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.

Maija Kauhanen on valovoimainen ja karismaattinen artisti, jonka ura on kansainvälisessä nosteessa. Hän on monipuolinen multi-instrumentalisti, laulaja, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja sekä tuottaja.

Maijan erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele ja sen miltei hävinnyt soittotyyli, jossa kanteletta soitetaan puutikulla/puisella plektralla. Kauhasen ensimmäisen sooloalbumin Raivopyörän musiikki liikkuu vahvoissa tunnelmissa. Useassa kappaleessa teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot, mutta mukaan mahtuu myös paljon iloa, riemua, lohtua ja toivoa.


 

Maija valmistui Musiikin maisteriksi 2015 Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmästä ja opintojensa loppupuolella hän vietti vaihto-opiskeluvuoden Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa vuonna 2013-2014.

Suomen Arvostelijain liitto myönsi vuonna 2017 Maijalle ja Raivopyörä-albumille arvostetun Kritiikin kannukset -palkinnon "tunnustuksena parhaasta vuoden aikana tapahtuneesta taiteellisesta läpimurrosta tai siihen verrattavasta suorituksesta" ja alkuvuodesta hänet palkittiin vuoden tulokkaana Etnogaalassa.

www.maijakauhanen.com


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

su 29.4. klo 18.15

Myyrmäen kirkko

Urkuilta Bachien seurassa

Urkukonsertti Yhteisvastuukeräyksen hyväksi
ke 2.5. klo 15.00

Itä-Hakkilan ala-asteen pikkurakennus

ke 2.5. klo 17.15 -18.15

Kivistön kirkko

Lasten lauluryhmä Kastehelmi

Lasten lauluryhmä Kastehelmi harjoittelee ja laulaa hengellisiä- ja tavallisia lastenlauluja.