Maija Kauhanen: laulu, Saarijärven kantele, lyömäsoittimet / Laurin päiväkonsertit -sarja

to 7.6. kello 12.00

Maija Kauhanen: laulu, Saarijärven kantele, lyömäsoittimet / Laurin päiväkonsertit -sarja Pyhän Laurin kirkko

Pyhän Laurin kirkon tämän vuotinen kesäsarja käynnistyy komeasti kanteletaiteilija-lauluntekijä Maija Kauhasen konsertilla. Yhden naisen orkesteriksikin tituleeratun artistin vahva laulu, sydämeen käyvät tarinat, rouhea Saarijärven kantele ja samanaikaisesti soitetut lyömäsoittimet luovat ainutlaatuisen soundimaiseman. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.

Maija Kauhanen on valovoimainen ja karismaattinen artisti, jonka ura on kansainvälisessä nosteessa. Hän on monipuolinen multi-instrumentalisti, laulaja, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja sekä tuottaja.

Maijan erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele ja sen miltei hävinnyt soittotyyli, jossa kanteletta soitetaan puutikulla/puisella plektralla. Kauhasen ensimmäisen sooloalbumin Raivopyörän musiikki liikkuu vahvoissa tunnelmissa. Useassa kappaleessa teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot, mutta mukaan mahtuu myös paljon iloa, riemua, lohtua ja toivoa.


Maija valmistui Musiikin maisteriksi 2015 Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmästä ja opintojensa loppupuolella hän vietti vaihto-opiskeluvuoden Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa vuonna 2013-2014.

Suomen Arvostelijain liitto myönsi vuonna 2017 Maijalle ja Raivopyörä-albumille arvostetun Kritiikin kannukset -palkinnon "tunnustuksena parhaasta vuoden aikana tapahtuneesta taiteellisesta läpimurrosta tai siihen verrattavasta suorituksesta" ja alkuvuodesta hänet palkittiin vuoden tulokkaana Etnogaalassa.  Lisätietoja: www.maijakauhanen.com

 

Pyhän Laurin kirkon suosittu Laurin päiväkonsertit -sarja tarjoilee tänäkin kesänä yhdeksän erilaista konserttia ajalla 7.6.-2.8.18. Konserttien kesto on n. 45 minuuttia, mikä mahdollistaa keskipäivän musiikkihetken viettämisen vaikkapa lounastunnin merkeissä.


 


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

ke 17.10. klo 17.00 -17.45

Ilolan seurakuntatalo

Lapsikuoro

Tikkurilan seurakunnassa aloittaa uusi lapsikuoro. Kuoro on tarkoitettu 6–12-vuotiaille. Kuoron tavoitteena on kokea yhdessä laulamisen iloa, Tervetuloa!
ke 17.10. klo 18.30 -21.00

Korson seurakuntakeskus

Vantaan seurakuntien kamarikuoro

Harjoitukset Korson kirkolla keskiviikkoisin.
ke 17.10. klo 18.30 -20.00

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

Rekolan Pyhän Andreaan kirkon kuoro

Pyhän Andreaan kirkon kuoro