Maija Kauhanen: laulu, Saarijärven kantele, lyömäsoittimet / Laurin päiväkonsertit -sarja

to 7.6. kello 12.00

Maija Kauhanen: laulu, Saarijärven kantele, lyömäsoittimet / Laurin päiväkonsertit -sarja Pyhän Laurin kirkko

Pyhän Laurin kirkon tämän vuotinen kesäsarja käynnistyy komeasti kanteletaiteilija-lauluntekijä Maija Kauhasen konsertilla. Yhden naisen orkesteriksikin tituleeratun artistin vahva laulu, sydämeen käyvät tarinat, rouhea Saarijärven kantele ja samanaikaisesti soitetut lyömäsoittimet luovat ainutlaatuisen soundimaiseman. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.

Maija Kauhanen on valovoimainen ja karismaattinen artisti, jonka ura on kansainvälisessä nosteessa. Hän on monipuolinen multi-instrumentalisti, laulaja, säveltäjä, sanoittaja, sovittaja sekä tuottaja.

Maijan erikoistumisalue on harvinainen Saarijärven kantele ja sen miltei hävinnyt soittotyyli, jossa kanteletta soitetaan puutikulla/puisella plektralla. Kauhasen ensimmäisen sooloalbumin Raivopyörän musiikki liikkuu vahvoissa tunnelmissa. Useassa kappaleessa teemana ovat eri-ikäisten naisten kohtalot, mutta mukaan mahtuu myös paljon iloa, riemua, lohtua ja toivoa.


Maija valmistui Musiikin maisteriksi 2015 Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmästä ja opintojensa loppupuolella hän vietti vaihto-opiskeluvuoden Tukholman Kungliga Musikhögskolanissa vuonna 2013-2014.

Suomen Arvostelijain liitto myönsi vuonna 2017 Maijalle ja Raivopyörä-albumille arvostetun Kritiikin kannukset -palkinnon "tunnustuksena parhaasta vuoden aikana tapahtuneesta taiteellisesta läpimurrosta tai siihen verrattavasta suorituksesta" ja alkuvuodesta hänet palkittiin vuoden tulokkaana Etnogaalassa.  Lisätietoja: www.maijakauhanen.com

 

Pyhän Laurin kirkon suosittu Laurin päiväkonsertit -sarja tarjoilee tänäkin kesänä yhdeksän erilaista konserttia ajalla 7.6.-2.8.18. Konserttien kesto on n. 45 minuuttia, mikä mahdollistaa keskipäivän musiikkihetken viettämisen vaikkapa lounastunnin merkeissä.


 


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

su 19.8. klo 14.00

Kivistön kirkko

Vantaan yhteiset siioninvirsiseurat

Koko Vantaan yhteisiä siioninvirsiseuroja vietetään Kivistön kirkossa.
ma 20.8. klo 18.30 -20.30

Myyrmäen kirkko

Käsikelloyhtye Sonus toivottaa uudet soittajat tervetulleiksi

Haluaisitko oppia soittamaan Suomessa vielä melko harvinaista instrumenttia ja tekemään musiikkia yhdessä? Käsikellojensoitto on yhteistyötä, kovaa harjoittelua ja musiikista nauttimista. Hyvässä porukassa soittaminen on hauskaa, haastavaa ja hulvatonta. Uusia soittajia otetaan syyskuun loppuun asti.
ma 20.8. klo 18.30 -20.30

Myyrmäen kirkko

Lauluyhtye Sonus hakee uusia laulajia, myös miehet tervetulleita!

Lauluyhtyeessä on tällä hetkellä viisi laulajaa. Ohjelmisto koostuu suurimmalta osin 1-3 äänisistä lauluista. uusin yhtyeelle tehdyin sovituksin. Pääasiassa yhtye konsertoi yhdessä Käsikelloyhtye Sonuksen kanssa.