Minun kirkkoni – seurakuntavaalipaneeli ja info

to 17.5. kello 18.00 - kello 20.00

Minun kirkkoni – seurakuntavaalipaneeli ja info Myyrmäen kirkko

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2018. Seurakunta tarvitsee luottamushenkilöiksi aktiivisia, sitoutuneita ja erilaisista taustoista tulevia päättäjiä edustamaan seurakunnan jäsenten laajaa kirjoa.

Järjestämme Myyrmäen kirkossa torstaina 17.5. klo 18–20 valitsijayhdistysten paneelikeskustelun ja tietoiskun seurakuntavaaleissa ehdokkuutta harkitseville. Juontajana Kirkko ja kaupungin uutispäällikkö Pauli Juusela.

Tilaisuuteen mennessä tiedossa olevat valitsijayhdistykset esittäytyvät paneelikeskustelussa, ja tarjolla on tietoa ehdokkaaksi asettumisesta ja valitsijayhdistyksen perustamisesta.

Luottamushenkilöt vaikuttavat muun muassa seurakunnan varojen käyttöön, henkilöstövalintoihin ja toiminnan painotuksiin. Seurakuntavaalit ovat myös arvovaalit. Luottamushenkilöt valitsevat kirkolliskokouksen maallikkojäsenet, jotka päättävät kirkon uskoon ja oppiin liittyvistä asioista.

Ehdokkaaksi voivat asettua kaikki 18 vuotta täyttäneet konfirmoidut kirkon jäsenet. Ehdokas-asettelu päättyy 17.9.2018. Vaali on listavaali, jossa ehdokkaita asettavat valitsijayhdistykset. Valitsijayhdistyksen voi perustaa 10 äänioikeutettua seurakuntalaista. Ehdokkaat voivat myös asettua olemassa olevien valitsijayhdistysten listoille. Tällä hetkellä luottamushenkilöitämme on viidestä valitsijayhdistyksestä.

Vaalien ennakkoäänestys on 6.–10.11. ja varsinainen vaalipäivä 18.11. Äänioikeutettuja ovat kaikki 16 vuotta täyttäneet kirkon jäsenet.

Lue lisää

www.seurakuntavaalit.fi

www.vantaanseurakunnat.fi/vaalit


Järjestäjä

Vantaankosken seurakunta

Katso myös

to 1.11. klo 18.30 -19.30

Kauppakeskus Myyrmanni

Suuri seurakuntavaalikeskustelu Myyrmannissa

Seurakuntavaalien vaalikeskustelu kauppakeskus Myyrmannissa.