Konsertti: Luminoso-jousikvartetti solistinaan Hilda Kunnola, harppu

ti 24.4. kello 19.00 - kello 19.50

Konsertti: Luminoso-jousikvartetti solistinaan Hilda Kunnola, harppu Pyhän Laurin kappeli

Luminoso tarkoittaa valoisaa ja valovoimaista. Nuorista ja lahjakkaista soittajista koostuvan Luminoso-jousikvartetin jäsenet opiskelevat mm. Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla. Konsertin kuriositeetti on venäläisen Eduard Kiprskyn Eleginen konsertiino harpulle ja jousikvartetille, joka saa Suomen ensiesityksensä. Kauniissa ja monipuolisessa teoksessa on hyödynnetty kiinnostavasti harpun erilaisia soittotapoja. Vapaa pääsy.

Luminoso-jousikvartetin soittajat ovat Sisu Sieppala (viulu), Pippa Sieppala (viulu,) Charlotta Westerback (alttoviulu) ja Kaisa Suninen (sello).

 

Konsertissa kuullaan teokset:

- Eduard Kiprsky: Elegiac concertino for Harp and Strinq Quartet
- Jaakko Kuusisto: Play III
- Ludvig van Beethoven: Jousikvartetto Op. 18 nro 4 c-molli

 

Nuorista soittajista koostuva Luminoso-jousikvartetti perustettiin toukokuussa 2016. Soittajat opiskelevat Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla, Helsingin Konservatoriossa ja Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Luminoson ensimmäinen oma konsertti oli lokakuussa 2016 Riihimäen musiikkiopiston Pelkkänä korvana- konserttisarjassa.

Vuonna 2017 kvartetti konsertoi Hämeenlinnan Sibeliuksen syntymäkodin lisäksi Helsingissä, Tampereella, Jorma Panulan Piiparilassa, Vantaan Pyhän Laurin kirkossa, Helsingin Konservatoriolla ja Wegelius-kamariorkesterin 100 vuotta suomalaista kamarimusiikkia- konsertissa Helsingissä. Riihimäen Pelkkänä korvana- konserttisarjassa he vierailivat uudelleen tammikuussa 2018. Maaliskuussa 2018 sellisti Kaisa Suninen liittyi kvartettiin. Kvartettia ohjaa Tiina Konttinen.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

to 28.6. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Pilvi Listo (cembalo): Das Wohltemperierte Klavier / Laurin päiväkonsertit -sarja

Ohjelmassa Johann Sebastian Bachin musiikkia Pilvi Liston Bach-albumilta (Wohltemperiertes Klavier) ja muuta saman aikakauden musiikkia. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
ke 4.7. klo 12.00 -12.30

Asolan seurakuntatalo

KAIKENMAAILMAN VEISUT eli ilmainen matka maailman ympäri

- lauletaan puoli tuntia virsiä eri maista
to 5.7. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Kamarikuoro Qoro Quando: HeinäQ / Laurin päiväkonsertit -sarja

Konsertin ohjelma on monipuolinen kattaus sakraalia ja maallista musiikkia, uudesta perinteiseen, menevästä meditatiivisen rauhoittavaan. Tyylilajit ja aikakaudet punoo yhteen kuoron taiteellinen johtaja Jori Männistö. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.