Konsertti: Luminoso-jousikvartetti solistinaan Hilda Kunnola, harppu

ti 24.4. kello 19.00 - kello 19.50

Konsertti: Luminoso-jousikvartetti solistinaan Hilda Kunnola, harppu Pyhän Laurin kappeli

Luminoso tarkoittaa valoisaa ja valovoimaista. Nuorista ja lahjakkaista soittajista koostuvan Luminoso-jousikvartetin jäsenet opiskelevat mm. Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla. Konsertin kuriositeetti on venäläisen Eduard Kiprskyn Eleginen konsertiino harpulle ja jousikvartetille, joka saa Suomen ensiesityksensä. Kauniissa ja monipuolisessa teoksessa on hyödynnetty kiinnostavasti harpun erilaisia soittotapoja. Vapaa pääsy.

Luminoso-jousikvartetin soittajat ovat Sisu Sieppala (viulu), Pippa Sieppala (viulu,) Charlotta Westerback (alttoviulu) ja Kaisa Suninen (sello).

 

Konsertissa kuullaan teokset:

- Eduard Kiprsky: Elegiac concertino for Harp and Strinq Quartet
- Jaakko Kuusisto: Play III
- Ludvig van Beethoven: Jousikvartetto Op. 18 nro 4 c-molli

 

Nuorista soittajista koostuva Luminoso-jousikvartetti perustettiin toukokuussa 2016. Soittajat opiskelevat Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla, Helsingin Konservatoriossa ja Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Luminoson ensimmäinen oma konsertti oli lokakuussa 2016 Riihimäen musiikkiopiston Pelkkänä korvana- konserttisarjassa.

Vuonna 2017 kvartetti konsertoi Hämeenlinnan Sibeliuksen syntymäkodin lisäksi Helsingissä, Tampereella, Jorma Panulan Piiparilassa, Vantaan Pyhän Laurin kirkossa, Helsingin Konservatoriolla ja Wegelius-kamariorkesterin 100 vuotta suomalaista kamarimusiikkia- konsertissa Helsingissä. Riihimäen Pelkkänä korvana- konserttisarjassa he vierailivat uudelleen tammikuussa 2018. Maaliskuussa 2018 sellisti Kaisa Suninen liittyi kvartettiin. Kvartettia ohjaa Tiina Konttinen.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

to 26.4. klo 14.00 -15.30

Korson kirkko

Virsien voimaa vanhuksille

Laulamme lapsuuden virsiä ja tutustumme uusiin yhdessä kanttorien kanssa. Kahvitarjoilu!
to 26.4. klo 18.00 -19.00

Korson seurakuntakeskus

Vox Mea - Oma ääni

Kaikille avoin kuoro oman äänen ylläpitämistä ja laulun harjoittelemista varten.
to 26.4. klo 18.00 -19.00

Korson seurakuntakeskus

Lapsikuoro

Haluatko laulaa? Oletko 1.-4.-luokkalainen? Tule mukaan lapsikuoroon!