Konsertti: Luminoso-jousikvartetti solistinaan Hilda Kunnola, harppu

ti 24.4. kello 19.00 - kello 19.50

Konsertti: Luminoso-jousikvartetti solistinaan Hilda Kunnola, harppu Pyhän Laurin kappeli

Luminoso tarkoittaa valoisaa ja valovoimaista. Nuorista ja lahjakkaista soittajista koostuvan Luminoso-jousikvartetin jäsenet opiskelevat mm. Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla. Konsertin kuriositeetti on venäläisen Eduard Kiprskyn Eleginen konsertiino harpulle ja jousikvartetille, joka saa Suomen ensiesityksensä. Kauniissa ja monipuolisessa teoksessa on hyödynnetty kiinnostavasti harpun erilaisia soittotapoja. Vapaa pääsy.

Luminoso-jousikvartetin soittajat ovat Sisu Sieppala (viulu), Pippa Sieppala (viulu,) Charlotta Westerback (alttoviulu) ja Kaisa Suninen (sello).

 

Konsertissa kuullaan teokset:

- Eduard Kiprsky: Elegiac concertino for Harp and Strinq Quartet
- Jaakko Kuusisto: Play III
- Ludvig van Beethoven: Jousikvartetto Op. 18 nro 4 c-molli

 

Nuorista soittajista koostuva Luminoso-jousikvartetti perustettiin toukokuussa 2016. Soittajat opiskelevat Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla, Helsingin Konservatoriossa ja Länsi-Helsingin musiikkiopistossa. Luminoson ensimmäinen oma konsertti oli lokakuussa 2016 Riihimäen musiikkiopiston Pelkkänä korvana- konserttisarjassa.

Vuonna 2017 kvartetti konsertoi Hämeenlinnan Sibeliuksen syntymäkodin lisäksi Helsingissä, Tampereella, Jorma Panulan Piiparilassa, Vantaan Pyhän Laurin kirkossa, Helsingin Konservatoriolla ja Wegelius-kamariorkesterin 100 vuotta suomalaista kamarimusiikkia- konsertissa Helsingissä. Riihimäen Pelkkänä korvana- konserttisarjassa he vierailivat uudelleen tammikuussa 2018. Maaliskuussa 2018 sellisti Kaisa Suninen liittyi kvartettiin. Kvartettia ohjaa Tiina Konttinen.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

su 19.8. klo 14.00

Kivistön kirkko

Vantaan yhteiset siioninvirsiseurat

Koko Vantaan yhteisiä siioninvirsiseuroja vietetään Kivistön kirkossa.
ma 20.8. klo 18.30 -20.30

Myyrmäen kirkko

Käsikelloyhtye Sonus toivottaa uudet soittajat tervetulleiksi

Haluaisitko oppia soittamaan Suomessa vielä melko harvinaista instrumenttia ja tekemään musiikkia yhdessä? Käsikellojensoitto on yhteistyötä, kovaa harjoittelua ja musiikista nauttimista. Hyvässä porukassa soittaminen on hauskaa, haastavaa ja hulvatonta. Uusia soittajia otetaan syyskuun loppuun asti.
ma 20.8. klo 18.30 -20.30

Myyrmäen kirkko

Lauluyhtye Sonus hakee uusia laulajia, myös miehet tervetulleita!

Lauluyhtyeessä on tällä hetkellä viisi laulajaa. Ohjelmisto koostuu suurimmalta osin 1-3 äänisistä lauluista. uusin yhtyeelle tehdyin sovituksin. Pääasiassa yhtye konsertoi yhdessä Käsikelloyhtye Sonuksen kanssa.