Uudistuuko kirkon lähetystyö lentäen? Paneelikeskustelussa puhutaan MAF:n työstä

ma 23.4. kello 18.00

Uudistuuko kirkon lähetystyö lentäen? Paneelikeskustelussa puhutaan MAF:n työstä Seurakuntien talon auditorio

Paneelikeskustelussa aiheena ovat lähetyslentojärjestö MAF:n työ ja sen kehitysmahdollisuudet. Mukana muun muassa Suomen lähetyslentäjien Janne Ropponen ja esiintymässä Pekka Simojoki.

Seurakuntien auditoriossa (Unikkotie 5 A ja Unikkotie 5 C) aiheesta  keskustelemassa ovat:

  • Laura Maria Latikka (Rekolan kirkkoherra),

  • Pekka Simojoki (gospel-muusikko ja kirkolliskokousedustaja),

  • Paula Lehmuskallio (kirkolliskokousedustaja).

  • Sakari Pinola (eläkkeellä lähetysjohtajan tehtävästä),

  • Janne Silvast (Tikkurilan kirkkoherra),

  • Arto Antturi (Pitäjänmän kirkkoherra ja kirkolliskokousedustaja) ja

  • Janne Ropponen (toiminnanjohtaja Suomen Lähetyslentäjät).

Kahvit ovat tarjolla ennen tilaisuuden alkua kello 17 alkaen. Tilaisuutta voi seurata myös netin kautta live-streamauksena.

Lähetyslentäjät Mission Aviation Fellowship (MAF) palvelevat maailmanlaajuisesti noin 130 lentokoneen avulla kehitysmaiden vaikeakulkuisilla ja turvattomilla alueilla avustusjärjestöjä, kirkkoja, lähetysjärjestöjä sekä kehitysyhteistyötä tekeviä järjestöjä sekä avustavat usein mm. YK:n alaisia järjestöjä. MAF:n koneissa kulkee usein potilaita hoidettavaksi ja apua katastrofien uhreille.

Ekumeenisen/yhteiskristilisen MAF:n työssä palvelee ihmisiä eri kirkkokunnista. Suomalaiset lähetysjärjestöt ja kirkkokunnat perustivat vuonna 1976 Suomen Lähetyslentäjien neuvottelukunnan (Finnish Council of MAF), joka myöhemmin rekisteröityi nimellä Suomen Lähetyslentäjät ry. Evankelisluterilainen kirkko on jo yli 40 vuoden ajan lähettänyt lähetystyöntekijöitä palvelemaan MAF:n tehtävissä.

Kirkolliskokoukselle on äskettäin tehty edustaja-aloite Suomen Lähetyslentäjien hyväksymiseksi kirkon lähetysjärjestöksi.

Kuva: Tuleva arkkipiispa Tapio Luoma tutustuu lähetyslentokone-näyttelyyn kauppakeskuksessa toiminnanjohtaja Janne Ropposen opastuksella. Paneelikeskustelussa ovat mukana mm. (vas. lähtien) kirkkoherra Laura Maria Latikka, gospel-muusikko Pekka Simojoki, kirkolliskokousedustaja Paula Lehmuskallio, eläkkeellä oleva lähetysjohtaja Sakari Pinola ja kirkkoherra Janne Silvast.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Maf Finland

Katso myös

ma 25.6. klo 10.00 -13.00

Asolan seurakuntatalo

Asolan kesäkahvila

Asolan kesäkahvilaan ovat tervetulleita kaiken ikäiset aikuiset ja lapset vanhempiensa seurassa maanantaista torstaihin. Paikalle voit tulla oman aikataulusi mukaan klo 10-13.
ti 26.6. klo 10.00 -13.00

Asolan seurakuntatalo

Asolan kesäkahvila

Asolan kesäkahvilaan ovat tervetulleita kaiken ikäiset aikuiset ja lapset vanhempiensa seurassa maanantaista torstaihin. Paikalle voit tulla oman aikataulusi mukaan klo 10-13.
ti 26.6. klo 13.00 -14.30

Länsimäen kirkko

Kesäkahvit Länsimäessä

Kesäistä kahvittelua ja jutustelua