Sibelius-lukion tyttökuoro: Ääniä Euroopasta

su 22.4. kello 18.00 - kello 19.00

Sibelius-lukion tyttökuoro: Ääniä Euroopasta Pyhän Laurin kirkko

Sibelius-lukion tyttökuoro on viidenkymmenen taitavan ja musiikille omistautuneen nuoren ryhmä. Konsertin ohjelmisto kattaa laajasti ja monipuolisesti eurooppalaista taide-, kansan- ja populaarimusiikkia - suomalaista säveltaidetta unohtamatta. Vapaa pääsy, ohjelma 10 € Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Kuoroa johtaa Reijo Aittakumpu.

ÄÄNIÄ EUROOPASTA -konsertin säveltäjäniminä ovat mm. Rautavaara, Komulainen, Schumann, Duruflé, Nystedt, Kähärä ja Eroma. Laulajien kielet joutuvat suomen lisäksi taipumaan harvinaisen laajaan määrään vieraita esityskieliä, joita ovat norja, saksa, ranska, espanja, englanti, latina ja muinainen ja moderni flaami (hollanti).

Kuoro esittää tässä konsertissa ohjelmiston, jonka se on valmistanut huhtikuun lopussa Belgian Neerpeltissä pidettävään European Festival for Young People -tapahtumaan.

Konsertissa mm. kuullaan Suomen ensiesityksenä belgialaisen säveltäjän Sebastiaan Van Steenbergen teos For the Fallen. Laulun teksti on peräisin runosta, jonka englantilainen kirjailija Robert Laurens Binyon kirjoitti vuonna 1914 ensimmäisessä maailmansodassa kuolleiden nuorten sotilaiden muistolle. Runon kaunis ja koskettava sanoma luo sillan myös sadan vuoden takaisen Suomen tapahtumiin ja niiden uhreihin.


 

Kaikki Sibelius-lukion Tyttökuoron jäsenet opiskelevat laulua ja / tai jotakin instrumenttia kuorolaulun ohessa. Monet laulavat myös muissa kuoroissa tai yhtyeissä. Tyttökuoron ohjelmisto on monipuolinen yltäen klassisesta poppiin, mutta kaikkein omimmillaan kuoro on kuitenkin haastavan nykymusiikin parissa. Kokoonpano esiintyy laajasti niin koti- kuin ulkomaillakin ja tekee yhteistyötä muiden kuorojen, orkesterien ja solistien kanssa. Johtajana toimii Reijo Aittakumpu.

Kuoro julkaisi helmikuussa levyn Hope, Breath, Love, Death, jolla se esittää nykymusiikin klassikkoja ja aivan uusia kuorosävellyksiä. Viime vuonna kuorolla oli kunnia vierailla myös rock-artistien Mikko Joensuu ja Olavi Uusivirta levyillä. Lue lisää: www.facebook.com/sibiksentyttis


 

Yhteisvastuukeräys 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä. Lue lisää kampanjasta: www.yhteisvastuu.fi

 


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

su 29.4. klo 18.15

Myyrmäen kirkko

Urkuilta Bachien seurassa

Urkukonsertti Yhteisvastuukeräyksen hyväksi
ke 2.5. klo 15.00

Itä-Hakkilan ala-asteen pikkurakennus

ke 2.5. klo 17.15 -18.15

Kivistön kirkko

Lasten lauluryhmä Kastehelmi

Lasten lauluryhmä Kastehelmi harjoittelee ja laulaa hengellisiä- ja tavallisia lastenlauluja.