Valoa kohti -konserttisarja; Lauluyhtye Populus Sion: Vexilla Regis

la 31.3. kello 16.00

Valoa kohti -konserttisarja; Lauluyhtye Populus Sion: Vexilla Regis Pyhän Laurin kirkko

Keskiaikaista kärsimys- ja paastonajan musiikkia. Lauluyhtye Populus Sion esittää kärsimysaikaan liittyviä latinan- ja suomenkielisiä gregoriaanisia kirkkolauluja. Mukana on virsiä sekä lauluja suomalaisista Codex Westh ja Piae cantiones -kokoelmista 1500-luvulta. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.

Hiljaisen lauantain konsertissa Pyhän Laurin kirkossa hiljennytään vielä hetkeksi paastonajan tunnelmiin keskiaikaisen kirkkolaulun myötä. Lauluyhtye Populus Sionin konsertissa kuullaan kärsimysaikaan liittyviä, sekä latinan- että suomenkielisiä gregoriaanisia kirkkolauluja. Mukana on myös virsiä sekä lauluja suomalaisista Codex Westh ja Piae cantiones -kokoelmista 1500-luvulta. Konsertin otsikko Vexilla Regis viittaa niin ikään konsertissa kuultavaan gregoriaaniseen pitkäperjantain hymniin, joka löytyy myös virsikirjastamme nimellä Nyt liehuu viiri kuninkaan.

 

Populus Sion on vuonna 2013 perustettu, varhaiseen kirkkolauluun erikoistunut lauluyhtye, jonka esiintymiskokoonpanot vaihtelevat. Yhtye on esiintynyt eri puolilla Suomea omin konsertein ja mm. varhaiseen kirkkolauluun liittyvien seminaarien yhteydessä. Yhtyeen jäsenet Elina Forsberg, Taru Hämäläinen, Pauliina Kallio, Tea Polso ja Sanna-Maija Rautakoski ovat kaikki Sibelius-Akatemiasta valmistuneita kirkkomuusikoita. Populus Sion haluaa tuoda tuhatvuotista kirkkolauluperinnettä nykypäivään ja luoda kuulijoille rauhoittavia ja pysähdyttäviä kokemuksia meditatiivisen ja ajattoman musiikin myötä.

 

Pääkaupunkiseudun vanhimman rakennuksen, Vantaan Pyhän Laurin kirkon Valoa kohti -konserttisarjassa (20.3.-1.4.) kuullaan monipuolisesti musiikkia hiljaisen viikon ja pääsiäisen tematiikkaan sopien. Katso kaikki konsertit: http://www.vantaanseurakunnat.fi/uutiset/-/news/35084083/

 

 


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta