Valoa kohti -konserttisarja; Lauluyhtye Populus Sion: Vexilla Regis

la 31.3. kello 16.00

Valoa kohti -konserttisarja; Lauluyhtye Populus Sion: Vexilla Regis Pyhän Laurin kirkko

Keskiaikaista kärsimys- ja paastonajan musiikkia. Lauluyhtye Populus Sion esittää kärsimysaikaan liittyviä latinan- ja suomenkielisiä gregoriaanisia kirkkolauluja. Mukana on virsiä sekä lauluja suomalaisista Codex Westh ja Piae cantiones -kokoelmista 1500-luvulta. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.

Hiljaisen lauantain konsertissa Pyhän Laurin kirkossa hiljennytään vielä hetkeksi paastonajan tunnelmiin keskiaikaisen kirkkolaulun myötä. Lauluyhtye Populus Sionin konsertissa kuullaan kärsimysaikaan liittyviä, sekä latinan- että suomenkielisiä gregoriaanisia kirkkolauluja. Mukana on myös virsiä sekä lauluja suomalaisista Codex Westh ja Piae cantiones -kokoelmista 1500-luvulta. Konsertin otsikko Vexilla Regis viittaa niin ikään konsertissa kuultavaan gregoriaaniseen pitkäperjantain hymniin, joka löytyy myös virsikirjastamme nimellä Nyt liehuu viiri kuninkaan.

 

Populus Sion on vuonna 2013 perustettu, varhaiseen kirkkolauluun erikoistunut lauluyhtye, jonka esiintymiskokoonpanot vaihtelevat. Yhtye on esiintynyt eri puolilla Suomea omin konsertein ja mm. varhaiseen kirkkolauluun liittyvien seminaarien yhteydessä. Yhtyeen jäsenet Elina Forsberg, Taru Hämäläinen, Pauliina Kallio, Tea Polso ja Sanna-Maija Rautakoski ovat kaikki Sibelius-Akatemiasta valmistuneita kirkkomuusikoita. Populus Sion haluaa tuoda tuhatvuotista kirkkolauluperinnettä nykypäivään ja luoda kuulijoille rauhoittavia ja pysähdyttäviä kokemuksia meditatiivisen ja ajattoman musiikin myötä.

 

Pääkaupunkiseudun vanhimmassa rakennuksessa – Vantaan Pyhän Laurin kirkossa – järjestettävässä hiljaisen viikon ja pääsiäisen Valoa kohti -konserttisarjassa (20.3.-1.4.) kuullaan monipuolisesti kirkkomusiikkia ja eturivin muusikoita.

 

 


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

ti 20.3. klo 19.00

Pyhän Laurin kirkko

W. A. Mozart: Requiem (KV 626)

Kirkkomusiikin yksi rakastetuimmista teoksista toteutuu lähtölaukauksena Pyhän Laurin kirkon Valoa kohti -konserttisarjalle - ja seurakuntarajat ylittäen Olarin, Espoon tuomiokirkon, Lauttasaaren ja Tikkurilan seurakuntien yhteistyönä. Mozartin sielunmessun esittävät kamarikuoro Wähäpaimen, kamarikuoro Vox Lapsus, Lauttasaaren seurakunnan kamarikuoro ja barokkiorkesteri Storia solisteinaan Sari Rautio (sopraano), Ursula Hynninen (altto), Hannu Jurmu (tenori) ja Niklas Spångberg (basso). Johtaa Erkki Rautio.
su 25.3. klo 19.00 -20.30

Pyhän Laurin kirkko

Valoa kohti -konserttisarja; Johannes Kastaja -oratorio (Alessandro Stradella: Oratorio di San Giovanni Battista)

Pääkaupunkiseudun vanhimman rakennuksen, Pyhän Laurin kirkon, hiljaisen viikon ja pääsiäisen Valoa kohti -konserttisarjassa (25.3.-1.4.) kuullaan tänäkin vuonna monipuolisesti kirkkomusiikkia ja eturivin muusikoita. Palmusunnuntaina esitetään pitkästä aikaa Suomessa Alessandro Stradellan (1639–1682) Johannes Kastaja -oratorio, Oratorio di San Giovanni Battista, joka sai ensiesityksensä palmusunnuntaina 1675. Barokkiorkesteri Ensemble Nylandiaa johtaa cembalisti-kapellimestari Matias Häkkinen. Nimiosan laulaa kontratenori David Hackston, muissa rooleissa Jussi Merikanto, Juho Punkeri, Elli Vallinoja ja Meri Metsomäki.
ma 26.3. klo 19.00 -20.00

Pyhän Laurin kirkko

Valoa kohti -konserttisarja; Harpun säveliä hiljaisen viikon alkuun: Vuokko Ahtila (harppu)

J. S. Bachin, G. F. Händelin ja D. Scarlattin musiikkia harpulle sovitettuna. Vuokko Ahtila, harppu. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.