Pappien pesula

to 29.3. kello 14.00 - kello 16.00

Pappien pesula

Myyrmäen rautatieasema

Pappien pesula toimii jälleen Myyrmäen asemalla kiirastorstaina 29.3.2018 klo 14–16. Vantaankosken evankelisluterilaisen seurakunnan papit pesevät ohikulkijoiden jalkoja.

Pesula on tarkoitettu kaikille, eikä pesu maksa mitään.

- Haluamme muistuttaa, että on pääsiäisen aika ja että kirkko on olemassa ihmisten palvelemista varten, sanoo pastori Kristiina Hyppölä.

Johanneksen evankeliumissa kerrotaan, kuinka Jeesus pesi opetuslastensa jalat kiirastorstaina ennen ensimmäistä ehtoollista. Samalla hän antoi seuraajilleen esimerkin toisten palvelemisesta.

 

Koskettaminen jännittää, mutta uskallus kannattaa

- Jeesus kohtasi ja konkreettisesti kosketti ihmisiä. Koskettaminen ja kosketetuksi tuleminen on tavattoman intiimiä ja herkkää. Se on vähän jännittävää sekä pesijälle että pestävälle, mutta uskaltamisen arvoista, pohdiskelee pastori Pirkko Järvinen.

- Toivomme hyviä, lämminhenkisiä ja arvokkaita kohtaamisia. Puhtaat jalat, hyvä mieli, sanoo kirkkoherra Hannu Pöntinen.

Seurakunnan yhteistyökumppanina tempauksen toteuttamisessa on Myyrmäki-liike.

Pappien pesulan konsepti kehitettiin Helsingissä pääsiäiseksi 2015, jolloin pop up -pesula toimi liikehuoneistossa Senaatintorin tuntumassa. Vantaankosken seurakunta tuo nyt kolmannen kerran Pappien pesulan Myyrmäkeen keskelle aseman vilinää.


Järjestäjä

Kaikki seurakunnat