Valoa kohti -konserttisarja; Harpun säveliä hiljaisen viikon alkuun: Vuokko Ahtila (harppu)

ma 26.3. kello 19.00 - kello 20.00

Valoa kohti -konserttisarja; Harpun säveliä hiljaisen viikon alkuun: Vuokko Ahtila (harppu) Pyhän Laurin kirkko

J. S. Bachin, G. F. Händelin ja D. Scarlattin musiikkia harpulle sovitettuna. Vuokko Ahtila, harppu. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa.

Vuokko Ahtila aloitti harpunsoiton 12-vuotiaana ja jatkoi musiikin ammattiopintoja Han-An Liun ja Sophie Schwödiauerin oppilaana valmistuen musiikin maisteriksi vuonna 2014. Keväällä 2017 hän suoritti Post-Graduate -jatkotutkinnon Brysselin kuninkaallisessa konservatoriossa Jana Bouskovan luokalla.

Ahtila on työskennellyt orkesterimuusikkona ympäri Suomea ja ulkomailla muun muassa Hampurin Oopperassa ja Norrköpingin orkesterissa. Hän on esiintynyt säveltäjä Kaija Saariahon 60-vuotisjuhlakonsertissa, Sinfonia Lahden nuorena solistina ja pitänyt monia soolokonsertteja eri puolilla Suomea.

Konsertin kesto on noin tunti.

 

Pääkaupunkiseudun vanhimmassa rakennuksessa – Vantaan Pyhän Laurin kirkossa – järjestettävässä hiljaisen viikon ja pääsiäisen Valoa kohti -konserttisarjassa (20.3.-1.4.) kuullaan monipuolisesti kirkkomusiikkia ja eturivin muusikoita.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

ti 20.3. klo 19.00

Pyhän Laurin kirkko

W. A. Mozart: Requiem (KV 626)

Kirkkomusiikin yksi rakastetuimmista teoksista toteutuu lähtölaukauksena Pyhän Laurin kirkon Valoa kohti -konserttisarjalle - ja seurakuntarajat ylittäen Olarin, Espoon tuomiokirkon, Lauttasaaren ja Tikkurilan seurakuntien yhteistyönä. Mozartin sielunmessun esittävät kamarikuoro Wähäpaimen, kamarikuoro Vox Lapsus, Lauttasaaren seurakunnan kamarikuoro ja barokkiorkesteri Storia solisteinaan Sari Rautio (sopraano), Ursula Hynninen (altto), Hannu Jurmu (tenori) ja Niklas Spångberg (basso). Johtaa Erkki Rautio.
su 25.3. klo 19.00 -20.30

Pyhän Laurin kirkko

Valoa kohti -konserttisarja; Johannes Kastaja -oratorio (Alessandro Stradella: Oratorio di San Giovanni Battista)

Pääkaupunkiseudun vanhimman rakennuksen, Pyhän Laurin kirkon, hiljaisen viikon ja pääsiäisen Valoa kohti -konserttisarjassa (25.3.-1.4.) kuullaan tänäkin vuonna monipuolisesti kirkkomusiikkia ja eturivin muusikoita. Palmusunnuntaina esitetään pitkästä aikaa Suomessa Alessandro Stradellan (1639–1682) Johannes Kastaja -oratorio, Oratorio di San Giovanni Battista, joka sai ensiesityksensä palmusunnuntaina 1675. Barokkiorkesteri Ensemble Nylandiaa johtaa cembalisti-kapellimestari Matias Häkkinen. Nimiosan laulaa kontratenori David Hackston, muissa rooleissa Jussi Merikanto, Juho Punkeri, Elli Vallinoja ja Meri Metsomäki.