Rasisminvastaisen päivän elokuvanäytös - Ei tietä kotiin

ke 21.3. kello 18.00 - kello 21.00

Rasisminvastaisen päivän elokuvanäytös - Ei tietä kotiin Seurakuntien talon auditorio

Rasismin vastaisen viikon elokuvaesitys EI TIETÄ KOTIIN -elokuvassa Kongon pakolainen Charles palaa Suomesta kotiseudulleen. Elokuva on runollinen kirje hänen 9-vuotiaalle tyttärelleen Nadinelle jossa isä kertoo mitä tapahtui ennen kuin heistä tuli pakolaisia.

Markku Heikkisen koskettava elokuva kertoo Kongon demokraattisessa tasavallassa syntyneestä Charlesista ja hänen elämästään Suomessa. Nykyään Vantaalla asuva Charles sanoittaa elokuvassa historiaansa suomalaiseksi kasvavalle tyttärelleen ja vierailee sukulaistensa luona pakolaisleirillä Ruandassa.

Ei tietä kotiin valittiin tämän vuoden DocPoint-festivaaleilla yleisön ja kriitikon suosikkielokuvaksi.

Elokuvanäytös ja YK:n rasisminvastaisen päivän tilaisuus pidetään Vantaan seurakuntien talon auditoriossa, Unikkotie 5 A.

Illan ohjelma:

klo 18 Ovet avautuvat
klo 18.30 Tervetulosanat Sodhi Ranbir, Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan puheenjohtaja ja elokuvan tekijöiden esittely
klo 18.40 Elokuva alkaa
klo 19.45 Keskustelutilaisuus Ei tietä kotiin -elokuvasta ja rasismista Suomessa.
Elokuvan tekijöitä haastattelemassa kansainvälisen työn sihteeri Sari Hammar Vantaan seurakunnista ja Meg Sakilayan-Latvala Nicehearts ry:stä.

Illan aikana on tarjolla leffaevästä, josta on vapaaehtoinen käteismaksu Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Vuonna 2018 Yhteisvastuukeräyksen tuotoilla torjutaan nälkää ja köyhyyttä meillä ja maailmalla.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Järjestäjä: Vantaan kaupunki ja Vantaan seurakunnat

Suunnittelija
Hallinto- ja talouspalvelut

Toimin Vantaan seurakuntien ympäristövastaavana ja koordinoin hallinnollisia kehittämisprojekteja.