Maria Ylipää & UMO: Tarinoita joulusta

pe 8.12. kello 18.00 - kello 19.15

Maria Ylipää & UMO: Tarinoita joulusta Pyhän Laurin kirkko

Suomen valovoimaisimpiin taiteilijoihin kuuluva näyttelijä-laulaja Maria Ylipää (s. 1981) saapuu UMO Jazz Orchestran joulukonsertin solistiksi; luvassa on tunnetta ja tarinaa, sielua ja sanomaa, inhimillisyyttä ja intiimejä hetkiä. Konsertin johtaa kapellimestari Mikko Hassinen. Liput 33 / 29 / 28 / 17,50 euroa Ticketmasterista.

Joulukonsertin monipuolinen ohjelmisto on räätälöity solistin toiveiden mukaan: tunnetta ja tarinaa, sielua ja sanomaa, inhimillisyyttä ja intiimejä hetkiä. Konserteissa liikutaan gospelista tuoreisiin suomalaisiin joululauluihin ja uusiin, tätä konserttia varten tehtyihin sovituksiin perinteisistä jouluun kuuluvista kappaleista. Teksti- ja tarinalähtöisissä konserteissa kuullaan mm. Leonard Cohenin Hallelujah, soulahtavat versiot jouluklassikoista O Holy Night ja Go Tell It on the Mountain sekä kapellimestari Mikko Hassisen uusi sovitus Jouluyö, juhlayöstä. Tuoreemmista sävellyksistä mainittakoon Jukka Leppilammen Aasi ja timpurin muija. Konsertin kesto on n. 75 min.

Tarinoita joulusta -konsertin liput voi ostaa etukäteen Ticketmasterista: https://www.ticketmaster.fi/event/maria-ylipaa-umo-tarinoita-joulusta-lippuja/216115

 

Normaalihinta 33 € / eläkeläiset 28 € / opiskelijat, työttömät ja lapset 17,50 € / S-Etukortilla 29 €. Hinnat sisältävät palvelumaksut.


Kristityssä perheessä varttuneelle Maria Ylipäälle kirkko on tuttu areena; hänen isänsä on kanttori ja äitinsä diplomilaulaja.

Olen kirjaimellisesti kasvanut kirkossa. Kirkko ja hautausmaat olivat parhaita leikkipaikkoja ja samalla elämään kuuluvat isot käännekohdat, kuten syntymä, kuolema ja häät tulivat tutuiksi isän työn myötä. Suuret juhlapyhät vietettiin vahvasti kirkossa musisoiden. Se oli myös oiva paikka päästä käsiksi maailman hienoimpaan musiikkiin, Bachin sävellyksiin, hän tunnelmoi.

Ylipää tähdittää parhaillaan ruuduissa pyöriviä Aallonmurtaja- ja Game Night -sarjoja. Hänet tunnetaan erityisesti nimiroolistaan musikaalissa Kristina från Duvemåla, elokuvasta Keisarikunta sekä tv-sarjoista Luottomies ja Tappajan näköinen mies. Hän julkaisi Omani uni -albumin yhdessä Emma Salokosken kanssa v. 2010 ja ensimmäisen soololevynsä Onerva v. 2013.

Marian kuva: Tero Ahonen

 

Lisätiedot www.umo.fi


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

ke 5.12. klo 18.30

Myyrmäen kirkko

Joulukonsertti

Julkonsert med Luciaspel
pe 7.12. klo 13.00

Myyrmäen kirkko

Kauneimmat joululaulut

Joululaulujen yhteislaulutilaisuus
pe 7.12. klo 19.00

Myyrmäen kirkko

Joulukonsertti

Kuorokonsertti