Yliluonnollinen kokemus -kirjallisuuskeskustelu Jeena Ranckenin kanssa

ma 20.11. kello 18.00 - kello 19.30

Yliluonnollinen kokemus -kirjallisuuskeskustelu Jeena Ranckenin kanssa

Lumon kirjasto, Urpiaisentie 14, 01450 Vantaa

Aaveita, enteitä, enkeleitä, ruumiista irtautumisia. Yliluonnollisten kokemusten lista on pitkä ja kokemukset ovat yleisempiä kuin usein luullaan. Jeena Rancken avaa kirjassaan Yliluonnollinen kokemus tapoja ymmärtää kokemusten merkityksiä.

Tutkimusten mukaan jopa joka toisella ihmisellä on yliluonnolliseksi tulkittava kokemus. Vaikka kokemuksen takaista todellisuutta ei pystytäkään todentamaan tieteellisellä tavalla, kokemuksilla on monenlaisia vaikutuksia ihmisen elämään. Aihepiiri on ollut perinteisesti vaiettu siihen liittyvän sosiaalisen leimaantumisen pelon tähden. Jeena Rancken avaa asiaa kirjassaan kuvaamalla erilaisia kokemustyyppejä sekä niiden mahdollisia tulkintamalleja. Seurakuntapastori Jani Vanhala keskustelee Jeena Ranckenin kanssa hänen kirjansa teemoista. Tule kuuntelemaan ja esittämään omat kysymyksesi sekä näkemyksesi.

Helsingin Sanomien artikkeli Jeena Ranckenista ja hänen tutkimuksestaan


Järjestäjä

Korson seurakunta

Aikuistyön pastori
Korson seurakunta

Toimin Korson seurakunnassa aikuistyön pastorina. Työnkuvaani kuuluu tapahtumien ja toiminnan järjestäminen aina nuorista aikuisista eläkeikäisiin saakka. Minua kiinnostaa erityisesti uskonnollinen kokemus sekä sen uudenlaiset, muuntuvat muodot modernissa maailmassa. Myös kristillinen mystiikka ja taide ovat lähellä sydäntäni. Papin työssä pidän tärkeimpänä sitä, että saan omalla pienellä panoksellani olla tekemässä Jumalan läsnäoloa maailmassa ymmärrettävämmäksi ja näkyvämmäksi. 

Katso myös

la 18.8. klo 6.00

Asolan seurakuntatalo

ILMOITTAUDU! Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi (tiistaisin 18.9.-16.10)

TERVETULOA Vapaaehtoistoiminnan peruskurssille! Kysele lisää ja ilmoittaudu merja.asplund@vantaa.fi tai irma.liljeström@evl.fi tai 050 553 8459/Irma
su 19.8.2018 klo 7.00 - la 25.8.2018 klo 23.59

Ylläs ja lähitunturit

Ohjelmallinen leiri Lapin maisemissa

Lomailua ja ulkoilua työikäisille - yhdessä enemmän Ylläksellä!
ma 20.8. klo 17.30 -19.00

Myyrmäen kirkko

Raamattupiiri Ilosanoma

Sinun ei tarvitse tuntea Raamattua etukäteen, tärkeintä on tulla mukaan!