Pieni suuri raamattukurssi

la 14.10. kello 12.00 - su 15.10.

Pieni suuri raamattukurssi Hämeenkylän kirkko

Kaksipäiväisen raamattukurssin teemana on Lutherin jalanjäljissä. Kurssi järjestetään osana Reformaation juhlavuoden tapahtumia.

Kurssin ohjelma:

LAUANTAI 14.10.

12.00 Kurssin aloitus. Miksi olemme täällä? Jukka Niemelä
Kristitty – vapaa ja sidottu Millaisissa asioissa kristityn on pakko toimia tietyllä tavalla ja milloin hän on vapaa? Mitä merkitsee suhde Jumalaan, mitä suhde lähimmäiseen. Entä henkilökohtaiset viestit – tulevatko ne Jumalalta? Ja milloin voi olla varma? Keskustelua

13.00 Arkinen työmme – jumalanpalvelusta joka päivä, Tapio Kiviranta. Kohdattuaan Jumalan vihan nuori mies päätti luopua kaikesta, omistaa elämänsä Jumalalle ja mennä luostariin. Kun hän lopulta lähti sieltä, luostarit tyhjenivät hänen mukanaan eri puolilla maata. Arkinen työ ja perhe-elämä nousivat uuteen asemaan – millaiseen?

14.00 Yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden - yksin sanasta, Jukka Niemelä
Uskonpuhdistuksen keskeiset löydöt kiteytyivät sola- periaatteiksi. Miksi tämä sana ”yksin” (=sola) oli tärkeä, mitä sillä haluttiin korostaa?

15.00 Päätöshartaus, Jukka Nevala

SUNNUNTAI 15.10.

10.00 Messu s. Tapio Kiviranta, liturgi Matti Hyry

12.00 Kristityn vapaudesta, Tapio Kiviranta

13.00 Vähä katekismus - mikä se on ja miten se syntyi? Jukka Nevala
Harva kirja on vaikuttanut Pohjois-Euroopan ihmisten elämään niin voimakkaasti kuin Martti Lutherin Vähä katekismus. Kirjalla on oma syntyhistoriansa, edeltäjänsä ja vaikutushistoriansa.

14.00 Päätösrukous, Jukka Nevala

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä SLEY:n kanssa.


Järjestäjä

Hämeenkylän seurakunta

Projektityön koordinaattori
Hämeenkylän seurakunta

Aikuistyö ja lähetystyö.

Terve! Olen Espoolainen nuorimies, nimeltäni Jarkko.

Ajauduin hyvässä johdatuksessa Vantaan puolelle töihin jalkapallopelien kautta. Minulle selvisi, että noin 8 kilometrin päässä kodistani on upea seurakunta täynnä hienoja ihmisiä.

Palvelen Hämeenkylän seurakunnassa nyt kolmatta vuotta ja olen kiitollinen, että saan olla juuri täällä töissä. Toimin projektityön koordinaattorina, mutta vastuualueina ovat myös lähetystyö, jota sain itsekin tehdä Mongoliassa urheilulähetystyön merkeissä, sekä vapaaehtoistyö. Monessa saan siis olla mukana, joten varmasti näemme! :)

Minulle saa ihan rohkeasti soittaa tai tulla juttelemaan.