Tunnemyrskyjä ja muita hairahduksia. Andrzej Wilkuksen kitarakonsertti

su 8.10. kello 16.00 - kello 17.15

Tunnemyrskyjä ja muita hairahduksia. Andrzej Wilkuksen kitarakonsertti Pyhän Laurin kirkko

J. S. Bachin, André Jolivetin, Mauro Giulianin ja Heitor Villa-Lobosin musiikkia. Vapaa pääsy.

Andrzej Wilkuksen ura kitaristina alkoi 1980-luvun puolivälissä, jolloin hänet palkittiin useissa kansainvälisissä kitarakilpailuissa Saksassa, Puolassa ja Unkarissa ja myöhemmin myös Suomessa ja Belgiassa.

Suoritettuaan maisterin tutkinnon kotikaupunkinsa Katowicen musiikkiakatemiassa Alina Gruszkan johdolla hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Seppo Siiralan ja Timo Korhosen kitaraluokilla ja valmistui vuonna 1993.

Sooloresitaalien lisäksi Wilkus on soittanut useissa kamarimusiikkiyhtyeissä (mm. Camerata Silesia, Silesian String Quartet, laulajat Henryka Januszewska ja Riikka Hakola, kitaristi Esko Virtanen) sekä kantaesittänyt Witold Szalonekin, Jyrki Linjaman, Tapio Tuomelan ja Hannu Pohjannoron musiikkia. Hän on myös esiintynyt mm. Puolan radion sinfoniaorkesterin sekä Belgian kuninkaallisen kamariorkesterin solistina.

Opettajana Wilkus on jakanut kokemuksiaan Espoon musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa ja eri ammattikorkeakouluissa jo yli 25 vuoden ajan. Solistisen opetuksen lisäksi hän on ansioitunut myös kitaransoiton pedagogiikan kehittäjänä. Tänä keväänä Wilkus valittiin Sibelius-Akatemian kitarapedagogiikan lehtoriksi.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

to 21.6. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Fanfare festivo - Tomas Gricius (trumpetti) ja Julia Tamminen (urut) / Laurin päiväkonsertit -sarja

Ohjelmassa on J. S. Bachin, G. Telemannin, Otto Kettingin ja Henri Tomasin juhlavia teoksia trumpetille ja uruille. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 28.6. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Pilvi Listo (cembalo): Das Wohltemperierte Klavier / Laurin päiväkonsertit -sarja

Ohjelmassa Johann Sebastian Bachin musiikkia Pilvi Liston Bach-albumilta (Wohltemperiertes Klavier) ja muuta saman aikakauden musiikkia. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
ke 4.7. klo 12.00 -12.30

Asolan seurakuntatalo

KAIKENMAAILMAN VEISUT eli ilmainen matka maailman ympäri

- lauletaan puoli tuntia virsiä eri maista