Tunnemyrskyjä ja muita hairahduksia. Andrzej Wilkuksen kitarakonsertti

su 8.10. kello 16.00 - kello 17.15

Tunnemyrskyjä ja muita hairahduksia. Andrzej Wilkuksen kitarakonsertti Pyhän Laurin kirkko

J. S. Bachin, André Jolivetin, Mauro Giulianin ja Heitor Villa-Lobosin musiikkia. Vapaa pääsy.

Andrzej Wilkuksen ura kitaristina alkoi 1980-luvun puolivälissä, jolloin hänet palkittiin useissa kansainvälisissä kitarakilpailuissa Saksassa, Puolassa ja Unkarissa ja myöhemmin myös Suomessa ja Belgiassa.

Suoritettuaan maisterin tutkinnon kotikaupunkinsa Katowicen musiikkiakatemiassa Alina Gruszkan johdolla hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Seppo Siiralan ja Timo Korhosen kitaraluokilla ja valmistui vuonna 1993.

Sooloresitaalien lisäksi Wilkus on soittanut useissa kamarimusiikkiyhtyeissä (mm. Camerata Silesia, Silesian String Quartet, laulajat Henryka Januszewska ja Riikka Hakola, kitaristi Esko Virtanen) sekä kantaesittänyt Witold Szalonekin, Jyrki Linjaman, Tapio Tuomelan ja Hannu Pohjannoron musiikkia. Hän on myös esiintynyt mm. Puolan radion sinfoniaorkesterin sekä Belgian kuninkaallisen kamariorkesterin solistina.

Opettajana Wilkus on jakanut kokemuksiaan Espoon musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa ja eri ammattikorkeakouluissa jo yli 25 vuoden ajan. Solistisen opetuksen lisäksi hän on ansioitunut myös kitaransoiton pedagogiikan kehittäjänä. Tänä keväänä Wilkus valittiin Sibelius-Akatemian kitarapedagogiikan lehtoriksi.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

su 25.2. klo 15.00 -16.00

Korson kirkko

M Häkkinen ja JS Bach I - Klavikordi

Matias Häkkinen soittaa Korson kirkossa kolmen konsertin sarjassa J.S. Bachin teoksia Gustav Leonhardtin sovituksina.
su 25.2. klo 18.00 -19.00

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

Suomi 1918 - Pula- ja punakapinan virsi. Kertoen ja laulaen.

Pekka Kivekäs kertoo yhden virren vaiheikkaan historian, jossa seikkailee mm. oopperalaulaja Esa Ruuttusen isoisän hevonen.
su 25.2. klo 18.15

Myyrmäen kirkko

Yhteisvastuukonsertti Valon säveliä

Vantaankosken seurakunnan kanttorien Yhteisvastuukonsertti Valon säveliä