Johanna Iivanainen yhtyeineen: Mustarastas laulaa

ke 13.9. kello 19.00

Johanna Iivanainen yhtyeineen: Mustarastas laulaa Pyhän Laurin kirkko

Kuulijaa odottaa lempeä, luonnollinen ja soljuvan lyyrinen äänimaisema, kun kuuden huippumuusikon ryhmä loihtii Pyhän Laurin kirkkoon herkkävireisen ja tunnelmallisen illan. Muusikot ovat Johanna Iivanaisen (laulu ja piano) lisäksi Mikko Iivanainen (kitara) sekä Jousikaiku-kvartetti: Pasi Eerikäinen (viulu), Laura Airola (viulu), Mauri Kuokkanen (alttoviulu) ja Riikka Lampinen (sello). Konserttiliput 10 euroa ennakkoon verkkokaupasta (ks. linkki alla) sekä kirkon ovelta ennen konserttia.

Saat ostettua liput konserttiin ennakkoon verkkokaupasta: goo.gl/SXpbqp 

Pyhän Laurin kirkossa kuullaan pääasiassa Johanna Iivanaisen Mustarastas laulaa -levyn lauluja, jotka ovat Johannan omia sävellyksiä Sinikka Svärdin puhutteleviin sanoituksiin ja Laura Airolan sykähdyttäviin sovituksiin. Johannan poikkeuksellisen kaunis ääni on tuttu monista yhteyksistä; sen herkkää voimaa ja sävykkyyttä ovat hyödyntäneet monet jazzsäveltäjät Henrik Otto Donnerista Eero Koivistoiseen ja Antti Sarpilaan. Vuonna 2002 Johanna sai Louis Armstrong -palkinnon ja vuotta myöhemmin historian ensimmäisen Sony jazz -palkinnon. Johanna on julkaissut kaksi suomenkielistä soololevyä, joissa kuullaan Johannan omia sävellyksiä; Kadotaan Uneen 2011 ja Mustarastas laulaa 2013.

Koko kansan tietoisuuteen Oulusta alun perin lähtöisin oleva laulajatar lauloi viimeistään Euroviisukarsinnoissa 2011 kappaleella Luojani mun (engl. Skylarks in the Breeze). Viime vuosina Johanna on tullut tutuksi myös suositun SuomiLOVE -ohjelman yhtyeen solistina.

Kitaristi Mikko Iivanainen on niin ikään monista kokoonpanoista tuttu mies. Ensimmäinen valtakunnallista tunnettuutta saanut kokoonpano oli 1996 perustettu Free Control. Kuluvan vuosituhannen puolivälissä Mikko Iivanainen toimi Iro Haarlan ja Uffe Krokforsin Loco Motife -yhtyeessä, jonka levy Penguin Beguine palkittin Jazz-Emmalla. Iivanaisen, Klaus Suonsaaren ja Junnu Aaltosen Nordic Trinity -trio on myös saanut runsaasti myönteistä palautetta sekä medialta että kuulijoilta. Mikko Iivanainen julkaisi vuonna 2014 ensimmäisen soololevynsä Last Room.

Jousikaiku-kvartetin muodostavat Pasi Eerikäinen (viulu), Laura Airola (viulu), Mauri Kuokkanen (alttoviulu) ja Riikka Lampinen (sello). Jousikaiku on keskittynyt ennen kaikkea rytmimusiikkiin, ja produktioissaan yhtye muuntautuu milloin jousiperkussioryhmäksi, milloin soittavaksi lauluyhtyeeksi. Kvartetti soittaa myös perinteistä ja oman aikamme kamarimusiikkia. Jousikaiku-kvartetti on työskennellyt levytys- ja konserttiproduktioissa mm. seuraavien taiteilijoiden kanssa: Ida Elina, Sari Kaasinen, Petter Korkman, Pentti Lahti, John McGregor, Riku Niemi, Marzi Nyman.

Johannan kuva: Juha Reunanen


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

Katso myös

to 21.6. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Fanfare festivo - Tomas Gricius (trumpetti) ja Julia Tamminen (urut) / Laurin päiväkonsertit -sarja

Ohjelmassa on J. S. Bachin, G. Telemannin, Otto Kettingin ja Henri Tomasin juhlavia teoksia trumpetille ja uruille. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
to 28.6. klo 12.00

Pyhän Laurin kirkko

Pilvi Listo (cembalo): Das Wohltemperierte Klavier / Laurin päiväkonsertit -sarja

Ohjelmassa Johann Sebastian Bachin musiikkia Pilvi Liston Bach-albumilta (Wohltemperiertes Klavier) ja muuta saman aikakauden musiikkia. Vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa.
ke 4.7. klo 12.00 -12.30

Asolan seurakuntatalo

KAIKENMAAILMAN VEISUT eli ilmainen matka maailman ympäri

- lauletaan puoli tuntia virsiä eri maista