12 teesiä: Keskiajalta loistaa valo

su 10.9. kello 15.00

Rekolan Pyhän Andreaan kirkko

12 teesiä -sarjan yhdeksännessä konsertissa vanhan musiikin yhtye Ensemble Un'altra ondata esittää musiikkia reformaation alkuajoilta.

Reformaatio oli hengellinen, historiallinen sekä kulttuurillinen ilmiö. Luterilaisen kirkon perustaja Martti Luther korosti musiikin suurta vaikutusta ihmisen sisäiseen maailmaan:

"Maailman alusta asti musiikki on ollut mukana kaikissa luoduissa, jokaisessa yksityisessä oliossa erikseen ja kaikissa yhteisesti, annettuna ja mukaan luotuna. Ei ole olemassa mitään ilman sointia ja rytmiä."

Luterilaisessa kirkossa musiikki nousi keskeiseen asemaan. Reformaation aikana ilmestyneet mestariteokset ovat sulauttaneet rikkaita perinteitä ja saaneet vaikutteita eri puolilta Eurooppaa. Konserttiohjelmassa kuullaan mm. Michael Praetoriuksen, Johann Hermann Scheinin, Johannes Eccardin, Ludwig Senflin, Josquin de Prezin ja Orlando di Lasson musiikkia.

Ensemble Un'altra ondata

Petri Arvo, nokkahuilut ja fagotti
Anni Elonen, viulu
Louna Hosia, viola da gamba
Julia Tamminen, urut ja cembalo

Solisti: Noora Hultin, sopraano

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

HUOM! Joistakin ennakkotiedoista poiketen konsertin aika on 10.9. klo 15.


Järjestäjä

Rekolan seurakunta

Kanttori
Rekolan seurakunta
09 830 6723
Kustaantie 22
01400 Vantaa

Myös WhatsApp.

Olen äiti ja kanttori, joka vastaa Rekolan seurakunnassa lapsi- ja nuorisotyön musiikista. Luotsaan erilaisia kuoroja ja musiikkiryhmiä, ja laulatan lapsia ja aikuisia. Unelmani on saada kaikenikäiset laulamaan rohkeasti, yhdessä. Yhdessä laulaminen vahvistaa yhteisöä, tutkitusti myös mieltä ja ruumista. Lisäksi soitan ja laulan jumalanpalveluksissa ja konserteissa, häissä ja hautajaisissa.

Ota yhteyttä, jos haluat laulaa tai soittaa messussa tai muussa tapahtumassa. Minulle saa tulla puhumaan kaikesta maan ja taivaan välillä. Haluan olla ihmisten tukena ja rinnallakulkijana.