Kivikirkkojen vaellus 2017

la 26.8. kello 08.00 - kello 19.30

Kivikirkkojen vaellus 2017 Pyhän Laurin kirkko

Espoon tuomiokirkko

Pyhiinvaellus Espoon tuomiokirkolta Vantaan Pyhän Laurin kirkolle

Lähde nauttimaan Suomen luonnosta, hiljaisuudesta ja toisten seurasta! Länsi-Uudellamaalla on järjestetty Kivikirkkojen pyhiinvaelluksia jo vuodesta 2012. Tänä vuonna kuljetaan ensi kertaa Espoosta Vantaalle. Kahden upean kivikirkon väliin jää paljon kauniita maisemia. Pyhiinvaellus on paitsi matalan kynnyksen hengellistä toimintaa, myös mahdollisuus tutustua kotiseutuun uudesta näkökulmasta.
 
Tänä vuonna vaelluksella juhlistetaan montaa asiaa: Suomen luonnon päivää, Espoo-päivää ja Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Vaelluksen ohjaajana toimii kivikirkkojen reitinsuunnittelija, pastori Panu Pihkala. Järjestäjinä ovat Espoon tuomiokirkkoseurakunta ja Pyhät polut ry, yhteistyössä Tikkurilan seurakunnan kanssa.
 
Lähtö ja alkuhartaus Espoon tuomiokirkolla klo 8. Kuljemme yhtenä ryhmänä ja pidämme tunneittain taukoja. Vaellus sopii normaalikuntoisille ja tarvittaessa matkan varrelta pääsee julkisella liikenteellä kotiin. Matkaa kertyy n.26 km. Omat eväät, juotavaa ja hyvät kengät tarvitaan. Tarkemmat tiedot lähetetään myöhemmin osallistujille. Ilmoittautumiset ja tiedustelut 17.8. mennessä: mari.mathlin@evl.fi, 050 438 0182. 10 euron osallistumismaksu kerätään lähtiessä.
 
Saapumisaika Pyhän Laurin kirkolle riippuu ryhmän nopeudesta: arvioitu aika on 18-19 välillä. Siellä päätöshartaus. Joukkoliikenteen bussilla pääsee esim. Tikkurilan asemalle.


Järjestäjä

Tikkurilan seurakunta

seurakuntapastori
Tikkurilan seurakunta
PL 69
01301 Vantaa

Olen ollut pappina Tikkurilan seurakunnan isossa mutta myönteisessä työntekijäjoukossa loppuvuodesta 2006. Seurakunnan tukipalvelujen (viraston ja vahtimestarikunnan) luotsaaminen kuuluu tehtäviini, samointoiminnanhallintajärjestelmämme.  Pidän erityisen paljon papin perustöistä. On etuoikeutettua saada olla  mukana ihmisten elämän suurissa hetkissä, niin iloisissa kuin myös surussa. Etuoikeutettua on myös saada työkseen viettää messuja Pyhän Laurin kirkossa ja muualla.

Tykkään laulamisesta työssä ja muutenkin. Toinen harrastukseni, luonnossa liikkuminen ja luonnosta välittäminen kuuluu sekin myös työhöni. Järjestämme siihen liittyviä juttuja myös seurakunnassa.